Lars Jarle Skorge
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget ett øl som er en lager type, dette har jeg smakt på underveis i prosessen, flasket og karbonerte med drops for 6 dager siden, smakte på det i dag, smaken var ok, litt kullsyre, men det luktet velig søtlig, som en blanding av gjær og antydning av søt eple lukt, vil dette forsvinne når karbonering og lagring er unnagjort?
Edit: lagt til brygge forløp.
25L i gjæringskar
OG 1060
FG ?
Jeg har brukt :
6kg pilsnermalt
500gr caramel pils
Mesket:
Innmesk 60° 10 min
Mesk 65° 60min
Kok 90 min
Humle: saaz 41g 90 min
Saaz 15g 0 min
Gjær w 34/70 5x11,5g rehydrert
Pichet på 8°C
Stige til 10°C
Ca 3 døgn (2/3) utgjæring
11°C 2 døgn
13°C 2 døgn
16°C til FG
Edit: lagt til brygge forløp.
25L i gjæringskar
OG 1060
FG ?
Jeg har brukt :
6kg pilsnermalt
500gr caramel pils
Mesket:
Innmesk 60° 10 min
Mesk 65° 60min
Kok 90 min
Humle: saaz 41g 90 min
Saaz 15g 0 min
Gjær w 34/70 5x11,5g rehydrert
Pichet på 8°C
Stige til 10°C
Ca 3 døgn (2/3) utgjæring
11°C 2 døgn
13°C 2 døgn
16°C til FG