Hei der.
Etter en lengere bryggepause er det på tide å finne frem igjen gamle kunster.
Tenker å starte opp med en Best Bitter, og topphøste gjær fra denne, før jeg lager en Irish Stout. Planen er å ha en husgjær som kan brukes på de fleste britiske og amerikanske stilene. Omega 011 tilsvarer vel Wyeast 1318. Denne er jo en mulighet.
Noen som har forsøkt den i en stout? Tenker at hvis man mesker på lav nok temperatur, så vil den kunne gjæres langt nok ned.
Andre tips til gjær tas i mot med takk. Skriv gjerne litt om dine erfaringer.
LP
Etter en lengere bryggepause er det på tide å finne frem igjen gamle kunster.
Tenker å starte opp med en Best Bitter, og topphøste gjær fra denne, før jeg lager en Irish Stout. Planen er å ha en husgjær som kan brukes på de fleste britiske og amerikanske stilene. Omega 011 tilsvarer vel Wyeast 1318. Denne er jo en mulighet.
Noen som har forsøkt den i en stout? Tenker at hvis man mesker på lav nok temperatur, så vil den kunne gjæres langt nok ned.
Andre tips til gjær tas i mot med takk. Skriv gjerne litt om dine erfaringer.
LP