Amerikansk IPA

janh

Norbrygg-medlem
Nok en oppskrift fra Zymurgy. Denne har jeg prøvd, og er beskjeden nok til å si at det er den beste IPA jeg har smakt. Så da må det være en god oppskrift?  ;D
(oppskrift på Pliny under Midtfyn's Double IPA har jeg enda ikke prøvd)

Sippin' on the Dock of the Bay. Pat McIllhenny/Harold Gulbransen  19 liter  OG 1067  FG 1015    IBU 75  Wyeast 1056 Am Ale (jeg brukte WLP 001 California)
4,7 kg Golden Promise (jeg brukte Maris Otter) Pale Ale Malt
340g Carafoam (jeg brukte Carahell)
312 White Wheat malt (jeg brukte hvetemalt)
28g Ja, kun 28g Caramel 60L (jeg brukte Crystal 150 EBC)
                  Humling, kun pellets
18g Chinook 12% First Worth Hopping (jeg kjørte det i mashen på Speidelen)
9g Centennial 9,4% i 60 min
6g Columbus 12%    45 min
6g Centennial 9,4%  30 min
13g Amarillo 9,5%    15 min
12g Chinook 12%        5 min
12g Centennial 9,4%  5 min
80g Amarillo 10% HEL i hopback  (jeg brukte tilsvarende samme mengde Amarille pellets ved Knockout)
      Tørrhumling
60g Columbus
30g Centennial
30g Chinook

Enstegsmesk på 66-67 °C. Kokes i 90 minutter. Gjæres på 20 °C. Secondary for Dryhopping 14 dager. Keg/bottle.

janh
 
Tilbake
Topp