1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Amerikansk IPA

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av janh, 13 Aug 2009.

  1. janh

    janh
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Skien
    Nok en oppskrift fra Zymurgy. Denne har jeg prøvd, og er beskjeden nok til å si at det er den beste IPA jeg har smakt. Så da må det være en god oppskrift?  ;D
    (oppskrift på Pliny under Midtfyn's Double IPA har jeg enda ikke prøvd)

    Sippin' on the Dock of the Bay. Pat McIllhenny/Harold Gulbransen  19 liter  OG 1067  FG 1015    IBU 75  Wyeast 1056 Am Ale (jeg brukte WLP 001 California)
    4,7 kg Golden Promise (jeg brukte Maris Otter) Pale Ale Malt
    340g Carafoam (jeg brukte Carahell)
    312 White Wheat malt (jeg brukte hvetemalt)
    28g Ja, kun 28g Caramel 60L (jeg brukte Crystal 150 EBC)
                      Humling, kun pellets
    18g Chinook 12% First Worth Hopping (jeg kjørte det i mashen på Speidelen)
    9g Centennial 9,4% i 60 min
    6g Columbus 12%    45 min
    6g Centennial 9,4%  30 min
    13g Amarillo 9,5%    15 min
    12g Chinook 12%        5 min
    12g Centennial 9,4%  5 min
    80g Amarillo 10% HEL i hopback  (jeg brukte tilsvarende samme mengde Amarille pellets ved Knockout)
          Tørrhumling
    60g Columbus
    30g Centennial
    30g Chinook

    Enstegsmesk på 66-67 °C. Kokes i 90 minutter. Gjæres på 20 °C. Secondary for Dryhopping 14 dager. Keg/bottle.

    janh
     

Del denne siden