APA har gjæringen stoppet

Hei. Brygget min første øl på lørdag den 14.januar. En America Pale Ale 20l . Og fikk OG på 1.056(1.058 ifølge oppskriften). På søndagen stor aktivitet i gjærlås det som kalles stormgjæring. Mandagen var det blitt ein del roligere, men forsatt aktivitet. Tirsdag hadde roet seg veldig så si ingen aktivitet, målte da OG til 1.016 Har nå ventet 2 dager(torsdag)forsatt lite/ingen aktivitet målte igjen i dag OG til 1.016. Denne skal stå i 14 dager og skal tilsettes Tørrhumle mandag som kommer 23.01. Bør være bekymret? eller skal bare la den stå? eventuelt noe eg kan gjøre noe?
 
Sist redigert:

loebrygg

Norbrygg-medlem
1.016 er ikke så ille, hvilken gjær og temperatur har den ligget på?
Og hvor mye gjær brukte du?
 
Følgte denne oppskriften se vedlegg.
Brukte denne Gjæren

2 pkg — Lallemand (LalBrew) BRY-97 American West Coast Ale 80%

Temperaturen har låge ganske stabilt i overkant av 20 grader.
 

Vedlegg

  • Screenshot_20230119_172052_Brewfather.jpg
    Screenshot_20230119_172052_Brewfather.jpg
    411 KB · Sett: 13
Sist redigert:

Kloakk

Norbrygg-medlem
Følgte denne oppskriften se vedlegg.
Brukte denne Gjæren

2 pkg — Lallemand (LalBrew) BRY-97 American West Coast Ale 80%

Temperaturen har låge ganske stabilt i overkant av 20 grader.
Som @loebrygg sier så er ikke 1.016 så alt for galt, kanskje har det har vært et par grader varmere under mesk og da er 1.016 helt innforbi. Jeg foreslår at med mindre du får en lavere måling i morgen så er det bare å tørrhumle. Er du heldig så får du litt "hop creep"(tørrhumling kan bryte opp noen sukkerkjeder sånn at gjæra kan spise de) de dagene du tørrhumler så kanskje får du SG ned et par poeng til :)
 
Sist redigert:
Som @loebrygg sier så er ikke 1.016 så alt for galt, kanskje har det har vært et par grader varmere under mesk og da er 1.016 helt innforbi. Jeg foreslår at med mindre du får en lavere måling i morgen så er det bare å tørrhumle. Er du heldig så får du litt "hop creep"(tørrhumling kan bryte opp noen sukkerkjeder sånn at gjæra kan spise de) de dagene du tørrhumler så kanskje får du SG ned et par poeng til :)
Gjorde som du anbefalte, nå er den nede i 1.012. Så da blir det flasking hvis den holder stabil noen dager
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Gjorde som du anbefalte, nå er den nede i 1.012. Så da blir det flasking hvis den holder stabil noen dager
Godt å høre, jeg tror uansett da, om den hadde stått bom stille, at det skal en ganske ømfintlig tunge til for å kjenne en forskjell på 1.016 og 1.012, men er ekstra moro når tallene klaffer. Tipper det blir et knall øl :)
 
Topp