Heisann
Skal til å flaske dette i helgen, men fant ut i dag at jeg kunne tenkt meg å tørrhumle 10 liter og flaske dette neste helg.
Hvor mye humle (Nelson Sauvin) ville det være fornuftig å bruke?
Batch Size (fermenter): 26,00 l
Bottling Volume: 24,30 l
Estimated OG: 1,057 SG
Estimated Color: 10,3 EBC
Estimated IBU: 42,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 91,8 %
Boil Time: 75 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 83,3 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 2 8,3 %
0,30 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 5,0 %
0,20 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 4 3,3 %
25,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 26,6 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 15,0 mins) Fining 6 -
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 15,8 IBUs
50,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 9 -
Skal til å flaske dette i helgen, men fant ut i dag at jeg kunne tenkt meg å tørrhumle 10 liter og flaske dette neste helg.
Hvor mye humle (Nelson Sauvin) ville det være fornuftig å bruke?
Batch Size (fermenter): 26,00 l
Bottling Volume: 24,30 l
Estimated OG: 1,057 SG
Estimated Color: 10,3 EBC
Estimated IBU: 42,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 91,8 %
Boil Time: 75 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 83,3 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 2 8,3 %
0,30 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 5,0 %
0,20 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 4 3,3 %
25,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 26,6 IBUs
10,00 g Irish Moss (Boil 15,0 mins) Fining 6 -
30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 15,8 IBUs
50,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 9 -