Hei, korleis finn ein ut kor mykje aroma humle som er nok?? Er dette basert på ein tommelfinger-regel eller er det prøving og feiling som er tingen??
Er jo så klart stor forskjell i korleis type øl det er snakk om men ta for eksempel ein IPA, er det nokre tall på kor mykje som skal til før det blir for mykje??
Ser i nokon oppskrifter at det opplyses om eit visst antall gram pr. liter, kor kjem dette tallet fra?
Bitter humlen er jo grei å finne ut av med alle kalkulatorane som er tilgjengelige både på nettet og i brygge-software.
Er jo så klart stor forskjell i korleis type øl det er snakk om men ta for eksempel ein IPA, er det nokre tall på kor mykje som skal til før det blir for mykje??
Ser i nokon oppskrifter at det opplyses om eit visst antall gram pr. liter, kor kjem dette tallet fra?
Bitter humlen er jo grei å finne ut av med alle kalkulatorane som er tilgjengelige både på nettet og i brygge-software.