1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

bakterier i øl

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av tobkal, 16 Feb 2014.

  1. tobkal

    tobkal
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Et nerdede spørsmål.Er det noen som vet hvilke bakterier vanligvis infiserer øl og ødelegger smaken? Er det ukontrollerte melkesyrbakterier som lager en sur smak for eksempel?
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lactobacillus er vanlige syndere. Noen ganger pediococcus, acetobacter og zymomonas også. I tillegg selvsagt diverse former for villgjær (men du spurte jo om bakterier).
     

Del denne siden