1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bananflue i vørter

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av T. Kroken, 22 Sep 2017.

  1. T. Kroken

    T. Kroken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oppdaget helt på slutten av kjøleprosessen en bananflue i kjelen. Har hatt besøk av en bananflue i en gjærstarter ved en tidligere anledning. Valgte å ikke bruke denne men lot den stå som en test. Etter noen dager luktet det skikkelig eddik av starteren. Mistenker at det samme vil skje med vørteren. Vil det hjelpe å koke opp vørteren på nytt? Noen som har erfaring med dette problemet? Takknemlig for svar.
     
  2. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Et oppkok vil nok ta knekken på bakterier. Samtidig kan det fjerne en del humlearoma, men det er vel en mindre problem.
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hadde en gang en bananflue på besøk i wlp300 startern min, det gikk bra
     
  4. BryggePer

    BryggePer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Arna, Bergen
    Jeg vil tro gjæren klarer å ta knekken på bakteriene når det produserer alkohol.
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Er du heldig har flua og evt. bakterier allerede krepert av høye temperaturer
    uansett, hva har du å tape ved å fortsette som om ingenting skulle skjedd
     
    Rondal liker dette.
  6. Rondal

    Rondal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei fikk en gang en veps oppi under kjølingen bare fiska den opp og fortsatte som vanlig. Merk ingenting når ølet var ferdig.
     
    loebrygg liker dette.
  7. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dersom det er et lagringsøl, ville jeg ha kokt...
     
  8. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mye Acetobakter på banenfluer. Jeg tror disse er følsomme for humle. Dessuten trenger de oksygen. Selv om bakteriene har overlevd trenger det ikke å bety slutten.

    Ikke dumt med å varme opp til 80 grader eller så og kjøle ned en gang til.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. T. Kroken

    T. Kroken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takker for alle svar. Tok ingen sjanse og ga vørteren ett nytt oppkok. Nå står 30 liter til gjæring og det plopper i gjærlåsen. Da gjenstår det å se hvordan brygget smaker. God helg:)
     
    Kjetika liker dette.

Del denne siden