1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

BB60 og HERMS

En tråd i 'Beer Brew' startet av Strupneset, 4 Jan 2015.

 1. Strupneset

  Strupneset
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Da vi må ha skyllevann til BB60'n tenkte jeg å bruke en 50 liter kjele til å koke vannet i,lønner det seg da å lage en HLT med HERMS Coil slik at vi kan sirkulere med stabil temp på Mesken fra BB60???ser jo her inne at folk sliter litt med å holde stabil temp når de brygger med BB!!!!
   
 2. -Martin-

  -Martin-
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Det er nok slett ikke dumt med en HERMS løsning. Vi bruker kun en sirkulasjonspumpe på vår BB60 og det holder temp. jevn og fin. Pluss at en får utsiling av partikler gjennom mesken.
   
 3. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Poenget med herms er å ha en varmekilde som vørteren sirkulerer gjennom. En BB har varmekilden, men har du resirkulering?

  Kanskje du slipper unna med kun pumpa, og ikke ekstra varmekilde?
   
 4. -Martin-

  -Martin-
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Er det noen betydelig fordel at varmekilden er vørter som blir oppvarmet via HERMS coil, kontra varme i bunn av meskekjele og resirk?
   
 5. Noget Undergjæret

  Noget Undergjæret
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Reondhjem
  sålenge du har falskbunn eller lignende som sørger for at vørter ikke blir svidd så ser jeg rent objektivt sett ulemper ved HERMS sålenge varmekilden din er god nok til å takle ev. stegmesking greit (er 1 grad pr. minutt det folk pleier her som minimum ?) Blir jo mere teknisk som kan gå galt og mere å gjøre rent uten at jeg har erfaring ifra HERMS coil selv, varme i bunn av meske tanken med falskbunn og resirkulering er jo rent teknisk RIMS.

  Men som ung og lovende var jeg i overkant opptatt av tekniske ting selv og fascinerende utstyr, og Gahr gir en god begrunnelse på slikt i dette innlegget
  http://forum.norbrygg.no/posts/187051

  Men når Odland var fornøyd med å meske på kokeplate så må det jo rent objektivt sett være greit å ikke ha HERMS coil for smaken på ølets del tror nå jeg
  http://forum.norbrygg.no/posts/245874
   
  #5 Noget Undergjæret, 13 Jan 2015
  Sist redigert: 13 Jan 2015

Del denne siden