I Beercalc kan du velge mellom Original og Tinseth for å beregne bitterhet. Hva er egentlig forskjellen og hvorfor ser Tinseth ut til å dominere?
Et enda viktigere poeng jeg ikke umiddelbart finner svaret på er om modellene tar utgangspunkt i vekt av blomst eller pellets??
Hva vil det si at den ikke tar hensyn til vørterstyrken?
Jeg synes noen av mine øl har blit bitrere enn forventet ved bruk av Tinseth og pellets. Er du sikker på at de tar utgp i dette og ikke blomst
Ja, jo sterkere vørter, jo dårligere utnyttelse av humla
det er derfor du får bittrere øl ved hjelp av tinseth siden den suplemerer med mer humle for å justere for dårligere utnyttelse
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.