En utstyrsprofil er relativt grei å sette opp, denne kan også justeres iht. erfaringer etterhvert.
Forklaring til oppsett på utstyr finnes på beersmith siden,
http://beersmith.com/equipment-setup/
Samt vidoyer og annet knask.
http://beersmith.com/support/
Eksempelet jeg har satt opp er kun et lite tips.
F.eks
Mash Tun Volume - er hvor mye vann som går i maltrøret ditt. Dette kan du måle selv
Vekt (hvorvidt hvor nye du er)
MashTun Specific Heat - 0,12 (stainless)
Lauter Tun Deadspace - Volum mellom bunn av kjele og silplate
Top up water - 0
Boil volume - settes i oppskrift
Boil off - hvor mye som fordamper på 1 time
Det meste står forklart i hjelpeteksten.
Hvilken ratio som du mesker med settes i oppskriften, dersom du har satt opp
Lauter tun deadspace, legges dette volumet til i utregning av antall liter.
Er ikke ekspert, dersom noe er uklart etter å sett på hjelpesiden til beersmith er det nok mange som kan hjelpe her.