Belgisk Brown Ale (ekstrakt)

GeirH

 
Brygget denne i går, og vørteren smakte i hvertfall lovende :) Nå plopper det fint i gjærlåsen på badet...

Oppskriften er basert på en Leffe Bruin klone-oppskrift jeg fant på nett, men husker selvfølgelig ikke hvor...

Type: Partial Mash
Date: 13.02.2011

Batch Size: 22,00 L
Brewer: Geir
Boil Size: 12,00 L Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: Brew Pot (4 Gallon)
Taste Rating(out of 50): 0,0 Brewhouse Efficiency: 75,00
Taste Notes:

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
1,00 kg Amber Dry Extract (24,6 EBC) Dry Extract 19,80 %
3,00 kg Amber Liquid Extract (24,6 EBC) Extract 59,41 %
0,10 kg Aromatic Malt (51,2 EBC) Grain 1,98 %
0,10 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 1,98 %
0,10 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 1,98 %
0,10 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1,98 %
0,05 kg Melanoiden Malt (39,4 EBC) Grain 0,99 %
52,00 gm Brewer's Gold [7,75 %] (60 min) Hops 20,1 IBU
20,00 gm Fuggles [4,50 %] (1 min) (Aroma Hop-Steep) Hops -
0,50 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 9,90 %
0,10 kg Candi Sugar, Clear (1,0 EBC) Sugar 1,98 %
1 Pkgs Belgian Abbey II (Wyeast Labs #1762) [Starter 2000 ml] Yeast-Ale

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,072 SG
Measured Original Gravity: 1,071 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,19 % Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 20,1 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 41,9 EBC
 
Vet ikke noe om ekstraktbrygging men Rochefortgjær, lav bitterhet, alk.% og farge ser godt ut. Litt mange spesialmalttyper og munich utgjør ikke så mye her tror jeg. Aromahumle i et slikt øl skulle jeg ikke hadde brukt men det må du finne ut om det passer.

Hvilken gjæringstemperaturer tenker du på?

:biersmile:
 
Har ikke så god temperaturkontroll på badet der gjæringsdunken står, så kommer til å gjære litt i overkant av 20 grader, slik som jeg har gjort på alle mine brygg så langt.

Angående spesialmaltene, så var dette altså hentet fra en leffe bruin klone-oppskrift jeg fant, så vet ikke hvor mye dette har å si for sluttresultatet. Munchener-malten mener jeg var der for å få litt bedre utbytte fra de andre maltene under steepingen (såvidt jeg husker), og aromahumlen var i hvertfall med i den oppskriften jeg fant, så vi får se hva det blir av dette. Godt øl blir det nok sikkert, som vanlig, selv om det ikke nødvendigvis blir helt typeriktig... Morsomt å eksperimentere litt er det også :)

Neste brygg blir nok en repetisjon av porteren vi lagde for noen måneder siden, men uten aromahumle denne gangen.
 
Tilbake
Topp