Vi gikk for 8.5 pr liter, så det skal nok stikke godt i nasen det.Enig med cjohansen, kjør på med ordentlig sprudling!
Låner tråden din litt, @Stig Aa.
Skal brygge en belgisk dubbel etter oppskriften i Brewing classic styles. Der står det at man blant annet skal bruke Aromatic malt (ca. 40 EBC). Denne har de ikke i min lokale bryggebutikk. Er det noen som vet hva slags malt det er? Kan jeg erstatte den med f. eks. Abbey malt (50 ebc), eller Biscuit malt (50 ebc)? Eller er det bedre alternativer?
De blir ikke helt det samme. Abbey er røstet og tilfører noe bitterhet og røstet preg, biscuit er som ristet brød og kjeks på en måte.. Aroma-malten er lite bitter og gjør ikke så mye ut av seg smaksmessig som de to andre, men den tilfører maltrik aroma.
Du er i Bergen? Står på nettsiden til vestbrygg at de har aroma inne.
Det er jo lov med litt fargesprik i også en dubbel, så kanskje du havner innenfor hvis du tenker typeriktighet selv med 150?
Oppskriften sier 29 EBC, jeg havner på 34,1. Retningslinjene for stilen sier at typeriktighet ligger i intervallet 20-33 EBC. Det kan vel ikke bli for gale med 34 EBC da....