Belhaven Twisted Thistle ...ish. Innspill til oppskrift?

Har fått veldig sansen for dette ølet, lyst til å prøve meg på noe lignende.
Det ligger overraskende lite på nettet, men fant en klone på et australsk forum: http://www.aussiehomebrewer.com/forum/index.php?showtopic=53546
Med utgangspunkt i den har jeg satt opp mitt eget forsøk. Ganske lav mesketemp for å matche en lav utgjæringsgrad fra 1968/002-gjæren. Har aldri brukt denne gjæren, men ut fra det jeg leser ser det lovende ut for dette ølet. Litt fruktig, litt restsødme.
Kanskje litt for komplisert humleskjema, usikker på om jeg tørrhumler eller bare smeller alt i som aromahumle i whirlpool. Har 200gr av Challenger og Cascade.

Noen innspill?

Nesleøl
English IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          50.0
Total Grain (kg):        12.800
Total Hops (g):          400.00
Original Gravity (OG):    1.057  (°P): 14.0
Final Gravity (FG):      1.017  (°P): 4.3
Alcohol by Volume (ABV):  5.30 %
Colour (SRM):            8.8  (EBC): 17.3
Bitterness (IBU):        46.4  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
12.000 kg Maris Otter Malt (93.75%)
0.400 kg Crystal 20 (3.12%)
0.400 kg Crystal 60 (3.12%)

Hop Bill
----------------
60.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 60 Minutes (First Wort) (1.2 g/L)
60.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1 g/L)
40.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1 g/L)
50.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1 g/L)
40.0 g Cascade Pellet (8.6% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)
50.0 g Challenger Pellet (6.4% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1 g/L)


Single step Infusion at 65°C for 90 Minutes.
Fermented at 18°C with Wyeast 1968 - London ESB Ale


Recipe Generated with BrewMate
 

Vedlegg

  • dunbar004.gif
    dunbar004.gif
    58,1 KB · Sett: 329
Britene liker enkle humleskjema, så jeg ville kuttet ned til høyst tre tilsetninger. Kanskje bare Challenger som bitterhumle og Cascade og Challenger i varm whirlpool/hop stand, men forsiktig tørrhumling kan ikke skade.
 
Blir spennende å høre hvordan det går med dette brygget.
Hvaslags serveringsinnretning har du tenkt å kjøle/servere det fra? En slags kegerator eller noe? ;)
 
Liten oppdatering.

Inspirert av Kjetil S endret jeg humleskjema littegrann.

0.4 g/L Challenger (6.4% Alpha) @ 60 Minutes
1 g/L Cascade (8.6% Alpha) @ 20 Minutes
1 g/L Cascade (8.6% Alpha) @ 10 Minutes
1.6 g/L Challenger (6.4% Alpha) @ 10 Minutes
2 g/L Cascade (8.6% Alpha) @ 2 Minutes
2 g/L Challenger (6.4% Alpha) @ 2 Minutes

Gjæret 2 uker primær på 17 - 21C, lagret i 3 uker på 2C.

Nydelig øl, men ikke en Twisted Thistle-klone.
Har ikke gjort noen direkte sammenligning, men ut fra hukommelsen tror jeg gjæren er feil. I tillegg er det nok mindre smakshumle i orginalen, spesielt Cascade. Fargen er riktig. Hvis jeg skulle justert den inn mot orginalen ville jeg hørt enda mer på Kjetil S. Mer Challenger til bitring, halvert smaks- og aromahumlen. Kanskje prøvd WY1275?

Samma det.
Liker dette ølet bedre enn Twisted Thistle, det brygges igjen i morgen med nøyaktig samme oppskrift  :sikle
 
FrodeSy skrev:
Kva utgjæring fekk du?

Mente den gikk til 1.017, men siden korttidshukommelsen ikke lenger er hva den ... eh .. mm .. så sjekket jeg i dag for sikkerhets skyld. Nå er den 1.014.
Det gir vel en attenuasjon på 71kommanoentideler %, omtrent som forventet med WLP002. Mesket på 66 grader.

Skal brygge 2 batcher til av denne, en av dem med en liten twist. Ikke helt sikker enda på hvordan jeg vil vri den til. Lyst til å avslutte med EKG på flameout, enten med 15 gram chinook @ 60 min for en skarpere bitring, eller "bitring" med 50-100 gram amarillo blomst @ 15 min. Hmm.
 

Vedlegg

  • 20120820_190122.jpg
    20120820_190122.jpg
    225,6 KB · Sett: 178
Tilbake
Topp