Hei. Min første bryggedag noensinne skal finne sted på søndag. jeg har kjøpt utstyr, råvarer og gleder meg sikkelig.
Men det er en ting jeg stusser over. jeg har en 25 liters kjele, i bryggebutikken har de satt opp en oppskrift til meg. Men jeg skjønner ikke hvor mye vann jeg skal varme opp helt i begynelsen til å treffe riktig volum i kjelen, når malten er oppi. Malten må jo ta opp mye plass... Har prøvd litt forskjellig brygge kalkulatorer, men blir ikke klok på det.
her er oppskriften: https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/print/646989
kom gjerne med tips og innspill
på forhånd tusen takk, Og beklager, det finnes sikkert tusenvis av spørsmål om meskevann
Men det er en ting jeg stusser over. jeg har en 25 liters kjele, i bryggebutikken har de satt opp en oppskrift til meg. Men jeg skjønner ikke hvor mye vann jeg skal varme opp helt i begynelsen til å treffe riktig volum i kjelen, når malten er oppi. Malten må jo ta opp mye plass... Har prøvd litt forskjellig brygge kalkulatorer, men blir ikke klok på det.
her er oppskriften: https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/print/646989
kom gjerne med tips og innspill
på forhånd tusen takk, Og beklager, det finnes sikkert tusenvis av spørsmål om meskevann