Berentsens Julefnugg

Per Jarle

Norbrygg-medlem
Jeg ble veldig imponert i fjorårets versjon av Berentsens julefnugg.

Den hadde en god balanse mellom bitterhet og maltkompleksitet samtidig som alkoholstyrken gjorde ølet passe avrundet.

Noen som har en god oppskrift som kan ligne i smak ?

mvh

Per Jarle

-----

Har klippet inn et resyme fra en av anmeldelsene her.

Bryggeri: Berentsen
Type: Sesongøl/Juleøl - sterkøl
Gjæring: Undergjæret
Ingredienser: Vann, malt, humle, gjær.
Alkoholstyrke: 6,5 %
Utseende: Mørk brun
Temperatur: 8 – 14 °C
Lukter : Kaffe, alkohol, syre.
Smaker: Sødme, syre, brent karamell, søt avslutning, kandisert sukker, rosin, mørk konfektsjokolade, alkoholvarme.
Lagring: 0 – 5 år.
Vurdering: Testens beste juleøl. Passer som hyggedrikke, eller til ribbe og røkt pinnekjøtt.
 
Jeg tenkte å bruke malt - og humle delen til JK 07 SJ1 - Andrimne Old Ale , men ellers bruke Danish Lager Yeast for undergjæring.
 
Gjenoppliver denne jeg.
Har vært mitt foretrukne juleøl de siste årene. Noen som kan hjelpe med oppskrift?
 
Tilbake
Topp