Berliner Weisse (kommentarer ønskes)

thomaslm

Norbrygg-medlem
Hei,

Fredag ettermiddag laget jeg en Berliner Weisse på følgende måte: "forventer 25 liter"
4 kg med pils
2 kg med hvetemalt
Mesking 60 minutt, deretter skylling og økning av temp til 78 grader i ett kvarter.

Jeg senket deretter temp til 50 grader og tilsatte 80 ml med "lactosyre" og 1 kg med pilsmalt som skal bidra til surningen.
Jeg la ett lag med co2 over og tettet igjen Speidelen med plastfolie slik at oksygen ikke skal slippe til.
Temperatur ble satt til 50 grader
Klokken er nå 2200 og det er lørdag. PH ble målt og var mellom 4-5. Jeg tenker derfor at den skal stå 12 timer til på Speidelen.

Neste steg er å koke i ett par timer, deretter senke temp til 20 grader, overføre til Fermentausaurusen, tilsette 2 pk med safale 05 og gjære med 1 bars trykk i 2 uker. Etter 7 dager tilsetter jeg 100 gram citra.

Er det noen som har kommentarer til oppskriften min? Er det vanlig å gjøre det slik og tar det 48 timer å få ned ph? Burde jeg brukt mer syre for å få PH ned raskere?
 
Topp