Bière de Garde

Finn Berger

Moderator
Fra Farmhouse Ales av Phil Markowski, s. 71-72: "Most French brewers appear to have a somewhat relaxed approach to yeast strain selection. Soem use ale cultures (at reduced tempertaures) while other prefer to use lager strains at elevated temperatures. Generally, the emphasis is on achieving restrained fruitiness and higher-than-typical attenuation from the yeast."

Markowski nevner ett bryggeri - Brasserie La Choulette - som eksempel på en mer gammeldags tilnærming i gjærvalget, med vekt på en syrlig fruktighet, til forskjell fra tendensen til å bruke en nøytral gjær, som han mener er en nyere utvikling (dog femti år gammel:)).

Bør vel si at jeg har liten erfaring med dette ølet. Jeg har bare drukket den mest vanlige, som vi fikk på supermarkedene og som jeg ikke klarer å huske navnet på nå. Det var både lyst og mørkt, og jeg syntes ikke det var godt - så jeg har ligget unna øltypen seinere. Sikkert noe jeg burde ta opp til revisjon:).
 

Eramik

Norbrygg-medlem
Fra Farmhouse Ales av Phil Markowski, s. 71-72: "Most French brewers appear to have a somewhat relaxed approach to yeast strain selection. Soem use ale cultures (at reduced tempertaures) while other prefer to use lager strains at elevated temperatures. Generally, the emphasis is on achieving restrained fruitiness and higher-than-typical attenuation from the yeast."

Markowski nevner ett bryggeri - Brasserie La Choulette - som eksempel på en mer gammeldags tilnærming i gjærvalget, med vekt på en syrlig fruktighet, til forskjell fra tendensen til å bruke en nøytral gjær, som han mener er en nyere utvikling (dog femti år gammel:)).

Bør vel si at jeg har liten erfaring med dette ølet. Jeg har bare drukket den mest vanlige, som vi fikk på supermarkedene og som jeg ikke klarer å huske navnet på nå. Det var både lyst og mørkt, og jeg syntes ikke det var godt - så jeg har ligget unna øltypen seinere. Sikkert noe jeg burde ta opp til revisjon:).

Det er en oppskrift på Biere de Mars som er inne på syrlighet, nå skal jeg være særdeles forsikrig fordi jeg skriver om noe jeg lite kunnskap om, men om jeg har skjønt det riktig er denne stilen til en viss grad lik Biere de Garde og noe overlappende.

Her legger man opp til Brett på gamle måten ved å tilsette en håndfull hvete i fermenteringskaret for å få en kontrollert infeksjon.

Med andre ord ikke noe å teste for en nybegynner som har mer enn nok med å skjønne og få kontroll på prosessene.
 

Eramik

Norbrygg-medlem
Neste brygg blir en Biere de Garde.

Oppskriften er så klar som den kan være før den går i gjæringskaret. Dvs det kan alltid bli noen endringer :) . Og dersom noen har innspill er jeg alltid åpen for det.

Gristen
Screenshot_20211122-080034.jpg
Humler
Screenshot_20211122-083519.jpg

Meskes i 60min på 65°
Gjæres med Lallemand Köln på 15-16°

Litt lavere ABV enn BdG ofte har, så jeg kaller den Biere de Mars og satser på at den peaker til påskelammet.
 
Sist redigert:
Topp