Bjorleik 2016

SvErD

Norbrygg-medlem
I en del år nå har Bjorleik vært en av gjengangerene i Bergen for hjemmebryggere. Det er en anledning for nybegynnere og eksperter til å treffes, smake på hverandre sine brygg, utvide nettverket sitt, og få faglig innhold. På grunn av lokalets størrelse settes det et tak på 60 deltagere.

Foredragsholder

Denne gangen har vi fått med oss Martin Borander fra Cervisiam, som kommer på besøk. Tema er ikke bestemt enda, men Cerivisiam er ett av bryggeriene i Norge som lager mest eksperimentelle øl med mye inspirasjon fra hva som skjer i USA, så det bør bli veldig interessant.

Flaskekonkurranse

Vi kjører flaskekonkurranse som før, og temaet i år blir tysk og belgisk hveteøl – nærmere bestemt 7A og 7C. I tillegg brukes klasse 13E om ølet har andre tilsetninger enn det som er typisk for stilen. Påmeldingen åpner 1. september, og frist for innsending av flasker er 24. September. Påmelding her:
https://konkurranse.norbrygg.no/accounts/login/?next=/bjorleik-2016/register_beer

Både innsending per post og personlig levering kan gjøres til Vestbrygg:

Vestbrygg AS
Eikeveien 1
5063 Bergen

Det skal leveres inn 3 stk flasker til konkurransen. Flasketype skal følge de nye reglene for NM. Se her for mer informasjon: http://norbrygg.no/2015/08/27/nye-flasketyper-i-nm/

Publikumsfavoritt

Det avholdes også i år publikumsfavoritt-konkurranse. Dersom du ønsker å delta med publikumsfavoritt ber vi om at du fyller inn følgende info i skjemaet:

Navn på brygger(e)
Navn på øl
Type
OG
FG
Vol% alkohol
IBU
Påmelding til publikumsfavoritt gjøres her: http://goo.gl/forms/P8tzSeHzsf9A6q7S2

I begge konkurransene premieres det med gavekort på kr 1500 til førsteplass, kr 1000 til andreplass, og kr 500 til tredjeplass. Arrangementet støttes av Vestbrygg og Bryggselv

Billett til Bjorleik koster kr 250 (+ 25 kr i avgift) for Norbrygg medlemmer og kr 300 (+ 25 kr i avgift) for ikke-medlemmer. Billetter bestilles her https://norbrygg.hoopla.no/sales/bjorleik2016/
 
Sist redigert:
Temaet på praten med Martin fra Cervisiam blir New England-inspirerte øl, i forhold til valg av humle, vannjustering, gjær, og andre aspekter. Samt kreativ råvarebruk, eksperimenter, m.m. Det blir også litt Q&A etterpå. Bør bli gøy!
 
Da kan vi friste med muligheten for å få teste FG, ABV og OG i hjemmebrygg på Bjorleik.
Vi får besøk fra https://www.vithvadudrikker.no/ eventuelt får vi låne utstyret deres.
Denne maskinen måler FG og ABV og kalulerer hva OG har vært. Ser for meg at vi starter med dette tidlig og at utstyret blir pakket ned 18:00.
 
Er det noen slags pris for det jeg velger å beskrive som motsatt av publikumsfavoritt? Stiller i så fall med en kjip patersbier og en fæl dubbel (mye omtalt i en annen tråd) om noen kunne tenke seg å hjelpe meg med å finne ut av hva som er galt...
 
Er det noen slags pris for det jeg velger å beskrive som motsatt av publikumsfavoritt? Stiller i så fall med en kjip patersbier og en fæl dubbel (mye omtalt i en annen tråd) om noen kunne tenke seg å hjelpe meg med å finne ut av hva som er galt...

Kan ikkje lova noke pris nei, men sannsynligvis vil det være mulig å få hjelp.
 
Ser det står forskjellig start-tidspunkt forskjellige steder. Her er den planlagte agendaen for kvelden:

16-17 Registrering og rigging til PF
18-19 Foredrag med Martin Borander fra Cervisiam
19:00 Matservering
21:00 Stemmingen avsluttes
21:30 Premieutdeling
 
Da er måleutstyret fra "Vit hva du drikker" på plass og instruksjon pr telefon fra Gustav mottatt. Planen er å avslutte målingene før foredraget starter kl 18:00. Derfor er det ønskelig at de som vil ha målt ølet sitt kommer med det så tidlig som mulig da det tar litt tid å forberede testen. Vi er der fra ca 11:00.

Du får målt FG, målt ABV og estimert OG.

NB! Fruktøl kan ikke måles.
 
Da er måleutstyret fra "Vit hva du drikker" på plass og instruksjon pr telefon fra Gustav mottatt. Planen er å avslutte målingene før foredraget starter kl 18:00. Derfor er det ønskelig at de som vil ha målt ølet sitt kommer med det så tidlig som mulig da det tar litt tid å forberede testen. Vi er der fra ca 11:00.

Du får målt FG, målt ABV og estimert OG.

NB! Fruktøl kan ikke måles.
Måler dere ølene som er innlevert til flaskekonkurransen?
 
Det er mulig vi gjør det. Kommer litt an på hvor mange som ønsker måling og hvor mye tid vi har
 
Tilbake
Topp