1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BL 10 2 - Fjøsnissens Våte Drøm - Sigmund Melberg og Olav Bråtveit (Bryne)

En tråd i 'Bjorleik' startet av Webmaster, 13 Okt 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Fjøsnissens Våte Drøm


    OG: 1060
    FG: 1009
    Beregnet bitter: 90? IBU, med formel annet.
    Vørtermengde: 240 l
    Sluttvolum:  220 l

    Malt & sukker
    50000 gram  %  Maris Otter  EBC
    4000 gram  %  Crystal      EBC
    4000 gram  %  Kandissukker EBC
    6500 gram  %  Palmesukker  EBC

    Vann
    80 l til innmesking
    200 l til skylling

    Meskeskjema
    120 min  66 °C


    Humle
    100 gram  Pacific Gem    Pellet  13,5 %-alfa  120 min
    250 gram  Pacific Gem    Pellet  13,5 %-alfa  60 min
    100 gram  Pacific Gem    Pellet  13,5 %-alfa  30 min
    75 gram  Salvie                                10 min
      5 gram  Heil kardemomme                        10 min
    20 gram  Kanelstang                            10 min


    Krydder og andre tilsetninger
    1500 gram  Pors          koketid 15 min
    150 gram  Ryllik        koketid 10 min
      90 gram  Einerbær      koketid 10 min
      50 gram  Vill timian  koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 120 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: øvrig Safale 05 Tørrgjær 250


    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    10 dager ved 20 grader
    Modning/sekundærgjæring  20 dager ved 15 grader


    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 26.08.2010
    Tappedato:  7.09.2010

    Kommentar: Hoved ide var ein Gruit.Me nytta likevel ein del humle. Pors var viktigaste ingrediens. Me er veldig spent på rykter som tilseier narkotisk virkning. Brukte ellers ein del krudder og urt som knytes mot julehøgtid. Ølet skal vera skikkeleg bittert for å oppvega feit julemat. Urter er og skrivne inn i humle lista,i mangel på celler.[/tt]
     
  2. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Husker dere hvordan ølet ble??  Ble det vellykket??
     
  3. Bendik Johnsen

    Bendik Johnsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Ja, jeg er også nysgjerrig på hvordan ølet ble!!!?! :)
     
  4. ThomasRS

    ThomasRS
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Jeg smakte ølet, og det var meget godt. Det luktet fjell og kreklinglyng fra porsen. Det smakte heller 30 enn 90 i IBU mener jeg å huske. Ganske så lettdrikkelig. Lot ikke spesielt merke til annet krydder. Meget vellykket ja.
     

Del denne siden