1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BL 10 3 - Bringebærporter - Odd-Rune Bekkum (Bergen)

En tråd i 'Bjorleik' startet av Webmaster, 13 Okt 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Bringebærporter


    OG: 1052
    FG: 1015
    Farve (beregnet): 43 EBC
    Beregnet bitter: 26 IBU, med formel 'Rager'.
    Vørtermengde: 45 l
    Sluttvolum:  40 l

    Malt & sukker
    1800 gram 19,6 % Pale liquid extract                  12  EBC
    4000 gram 43,5 % Pale Malt                            5,6 EBC
    1000 gram 10,9 % Crystal Malt                        150  EBC
    700 gram  7,6 % Amber Malt                          137,5 EBC
    500 gram  5,4 % Flaked Barley                        3,3 EBC
    1000 gram 10,8 % Oats, 0,5 kg malted, 0,5 kg flaked    4,4 EBC
    100 gram  1,1 % Carafa spesial                    1200  EBC
    100 gram  1,1 % Chocolate Malt                    1200  EBC 

    Vann
    20 l til innmesking
    40 l til skylling

    Meskeskjema
    75 min 66 °C

    Humle
    20 gram Cascade Hel 7,6 %-alfa 60 min
    60 gram Fuggles Hel 4,9 %-alfa 60 min
    40 gram Fuggles Hel 4,9 %-alfa 15 min

    Krydder og andre tilsetninger
    5000 gram Bringebær, tilsatt etter ca. 1 ukes gjæring
    gram Kardemomme, frø fra 4 belger, tilsatt etter ca. 2 uker, tappet om igjen ca. 1 uke senere. Tilsatte litt ekstra kardemomme trukket ut i sprit før tapping på flaske.


    Koketid
    Total koketid vørter: 70 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP005 British Ale Yeast Flytende 2 liter starter


    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    7 dager ved 20 grader
    Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 20 grader


    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 20.05.2010
    Tappedato:  25.07.2010

    Kommentar: Bringebærporter med kardemomme. Ønsket å lage en porter med ikke for mye bringebærsmak. Fant et tips i Radical brewing om at kardemomme skulle passe bra sammen med bringebær så det ble også tilsatt. Ble litt lite kardemomme så tilsatt ekstra kardemomme trukket ut med sprit før tapping på flaske. OG er uten sukkerbidrag fra bringebærene. Både malt og bringebær kommer fra VOSS.[/tt]
     

Del denne siden