1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BL 10 5 - Bekksvinger Svartmyr - Lars Støre Gullichsen (Trondheim)

En tråd i 'Bjorleik' startet av Gahr, 13 Okt 2010.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Bekksvinger

    OG: 1.050
    FG: 1.003
    Farve (beregnet):  EBC
    Vørtermengde: 25 l
    Sluttvolum:   23 l

    Malt & sukker
    16000 gram 80    %  Maris Otter Pale Malt    5 EBC
    1500 gram  7,5  %  Roasted Barley        1400 EBC
     750 gram  3,75 %  Chocolate malt        1100 EBC
     750 gram  3,75 %  Pale Chocolate malt    625 EBC
     500 gram  2,5  %  Dark Crystal malt      300 EBC
     500 gram  2,5  %  Special B              350 EBC


    Vann

    30 l til skylling



    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP001 Bunnfall 2,5 l øl m/slurry og trub


    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    228 dager ved 17 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 29.02.2010
    Tappedato:  14.09.2010

    Kommentar: Brygget består av glattvannet fra en Imperial Stout, som jeg ikke hadde hjerte til å tømme ut. Det egentlige brygget hadde en OG på 1.092, mens glattvannet hadde SG på 1.050. Vørteren er ikke kokt eller tilsatt humle, annet enn det som måtte være i 2,5 liter skogsøl (krydret med pors, granskudsirup, aroniasaft, einerbær og humle), og er trolig derfor syrnet av melkesyrebakterier eller andre uhumskheter fra meskingen. Det opprinnelige brygget var på 50 liter, og disse 25 kom da i tillegg, derfor de store mengdene malt, og litt merkelige verdier i forhold til dette sidebrygget.[/tt]
     

Del denne siden