Brannsikker løsning - gjæringsskap

Holder på å innrede en krok i garasjen for ølbrygging. Helt nybegynner og enda ikke brygget en eneste batch. Har stående et kjøleskap i garasjen som jeg vurderer å bruke som gjæringsskap. Uisolert garasje så må ha en varmekilde og temperaturstyring (feks ITC310T) for å holde stabil høy nok temp. Ser at mange bruker diverse løsninger med frostvakt/ varmebånd fra ebay/kina. Er litt usikker på hvor brannfarlig dette er, men er ikke særlig lysten på å sette garasje og hus i fyr pga gjæringstemp...

Noen som har tips til varmekilder som er å regne som veldig trygge? Er f.eks varmeplate fra petit, reptilmatte, frostvakt-varmekabel (fungerer det med de som er "selvregulerende") mer brannsikre alternativer?

Også et tilleggsspørsmål om rengjøringsmiddel. Virker som om PBW er greia å bruke, men mange sier at oppvaskmiddel uten glans fungerer akkurat like bra. Er dette gjengs oppfatning etterhvert, eller er det noen grunner til å betale en god del mer for pbw. Noen bruker også MIM kombi fra felleskjøpet, men når jeg ser i nettbutikken så virker det som om dette ikke er for salg til privatpersoner...(er ikke så lysten på å drive med kaustisk soda)
 
Godt å se at det er flere som er kritiske til hva de kobler strøm på!

Har koblet opp et element fra Elfa, og i tilegg koblet opp en termostat for å ha en ekstra fail-safe dersom kontrolleren som styrer varmeelementet skulle henge seg. Har stilt inn termostaten på ca 30 grader.

Har bilde av det i denne tråden!
 
Anbefaler en varmekilde med relativt lav effekt. Dersom det skulle henge seg opp, har det liten betydning. Kjøleskapet er godt isolert, så du trenger liten effekt selv om det står i en uisolert garasje.
Disse synes jeg billige og greie fra Kina. Ellers har du frostsikringskabler kjøpt i norge som duger.
https://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=reptile+heating+pad
https://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=infrared+ceramic+emitter+heat+light
eller fra norge
http://www.jula.no/catalog/bygg-og-...arming/frostvakter/frostsikringskabel-417049/
 
Jeg klarer meg med en vanlig liten frittstående lampe med 60 w lyspære i mitt gjæringsskap for å få opp temperaturen. Føler det er sakte, sikkert og greit.
 
Noe av det fine med lyspærer er at de i tillegg til lav effekt er relativt følsomme for temperatur, så de går ganske kjapt hvis det blir for varmt av en eller annen grunn
 
Jeg har også uisolert garasje.

Jeg satte akkurat inn 2 stk keramiske lamper på 25w hver, tilsvatende de som msevland linket til på ebay. Jeg har tidligere brukt kun reptilmatte på 14w og det ble litt for spedt midtvinters. Skapet mitt er lite, og det virker som jeg kunne klart meg med bare en slik pære også. De varmer opp ganske raskt. Jeg beholder nok begge gjennom vinteren, så får vi se.
 
a445cff0437ec0231c727bc1489e3c42.jpg


Bruker selvregulerende varmekabel. 10w pr. meter. Den blir max 25grader....
 
Tilbake
Topp