bringebær

sl0wm0

Norbrygg-medlem
sitter å driver med mesk atm å prøver å lese meg litt opp på bringebær i øl. ser alle anbefaler å hive de i etter stormgjæring.. men hva er ulempene ved å hive dem i ved kok ? vil ikke ha for dominerende smak. så kun 0.4 kg på 25 liter
 

Petter F

Norbrygg-medlem
I prinsippet er det som smaksforskjellen på kokt og rørt syltetøy. Rørt (i sekundær) blir friskere smak som likner mer på den naturlige bærsmaken. Spørs hva du ønsker...
 

sl0wm0

Norbrygg-medlem
ønsker liksom bare en hint av d. er i en pumpkin porter.
skal også ha cocos i 2 periode av gjæringa
 
Det vanlige er etter hovedgjæring. Jeg fryser og tiner bærene som sanitering. Jeg forstår ikke hvorfor en ønsker å koke bær i 60 minutter og jeg ville da vært redd for rar farge og usmaker.
 

sl0wm0

Norbrygg-medlem
Det vanlige er etter hovedgjæring. Jeg fryser og tiner bærene som sanitering. Jeg forstår ikke hvorfor en ønsker å koke bær i 60 minutter og jeg ville da vært redd for rar farge og usmaker.
Men usmaker? Jaja nå er det gjort så får vi se den 30 dec om d smaker noe godt [emoji23]

Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
 
Topp