Børre Aursnes
Norbrygg-medlem
Hvorfor tror du ikke det?
Kanskje litt lenge siden denne tråden ble kommentert men likevel. Det er jo akkurat det at karbohydrater har blitt trukket ut dvs næring til gjæren som gjør at dette blir veldig sunt i et knekkebrød. Mask består hovedsaklig av akkurat fiber og proteiner og kanskje 10% sukkerstoffer (gitt at du har 90% effektivitet i bryggeriet ditt) Har du feks 75% vil det si at det likevel er 25% karbohydrater igjen i kornet. Fiber er det som gjør at knekkebrød er sunt, og da er det perfekt å bruke i knekkebrød, og mye mer sunnere enn de knekkebrødprodusentene som ikke har avtale med bryggerier .. .Ja faktisk er det ikke uvanlig idag at bakere gjør avtaler med lokale mikrobryggerier for å få tilgang til den sunne maskenI teorien er jo masken tømt for absolutt alt som heter næringsstoffer, så det er ingen grunn til å tynne ut brødet ditt med den. Kanskje du får med noe fiber. Du kan like gjerne bake barkebrød.
Oppskrift..
Litt mask
Litt havregryn
Litt fullkorn hvete
Litt sammalt hvete
En god del mer finmalt hvete..
.
Jeg har lest andre tråder her på forumet hvor mask har prøvd å bli lagt ut som både fugle og grisefor, men uten at noen av dyrene har ville spist det.
Jeg tror at dyrene vet bedre enn oss hva som er verdt å spise.