1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Brød og knekkebrød oppskrifter

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Åsmund_, 9 Nov 2013.

  1. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Min påstand ble tilbakevist tidligere i tråden. Jeg sletter derfor innlegget da det er feil
     
  2. Viraverk

    Viraverk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ølbjørn: Har du noen oppskrifter du kunne tenke deg på dele? Jeg tenker først på knekkebrød, men gjerne brød og pannekaker også.
    Evt. hvor mye mask har du i oppskriftene i forhold til andre tørrvarer?
     
  3. Ølbjørn

    Ølbjørn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Der er for det meste samboeren som baker, men både når hun og jeg gjør det går det mye i slump.

    Det viktigste jeg har erfart med spesielt brød er at man ikke kan overdrive mengden mask. Har man ikke nok hvetemel henger ikke brødet godt nok sammen.

    Kjøper du ferdige melblandinger er det heller ikke noe problem å tilsette en dl eller to.

    Pannekakerøre inneholder jo egg, så der er det ikke noe stress. Funker det ikke med første pannekaken er der bare å modifisere røren fortløpende og teste på nytt :)

    Sent fra min LG-D802 via Tapatalk
     
  4. Viraverk

    Viraverk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ok, takker.
    En annen ting: Hvordan tørker du masken. Har du en sånn "frukttørker", eller bruker du bare komfyren?
     
  5. Jærbrygg

    Jærbrygg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Klepp,Rogaland
    Frys mesken i 2cm tynne plater så knekker du bare av den mengde mesk du vil bruke.
     
    Ølbjørn og Einar Michelsen liker dette.
  6. Lars Grepstad

    Lars Grepstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bulandet
    Sist tørka jeg endel av masken i ovnen, så kjørte den fin i ei Corona mølle. Brukte endel mask umalt sammen med den finmalte masken og hvetemel. Alt det grove først, tøm over kokende vann, og la det kjølne før alt annet tilsMen lag deigen, forhev den nesten ferdig, sett den i kjøleskapet over natta. Det tar en liten evighet å etterheve, men det løser totalt problemet med brød som detter fra hverandre.
    Er fagmann.. elektriker...
     
    GuHa liker dette.
  7. Ølbjørn

    Ølbjørn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har en frukttørker, men har ikke våget å bruke den til mask (enda) pga litt for store riller i stativene. Er redd for at masket skal falle ned i varmeåpningen på maskinen...

    Masket har jeg derfor tørket i ovn, ja. Setter døren på gløtt, slik at mest mulig fuktighet kommer ut. Ikke mer enn 100 grader. Føl deg litt frem. Tynt lag, og snur/flytter på masket inni mellom.

    Sent fra min LG-D802 via Tapatalk
     
  8. Ølbjørn

    Ølbjørn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Smart med etterheving i kjøleskapet over natten! Skal prøve det! Brød som faller fra hverandre er noe drit!

    Sent fra min LG-D802 via Tapatalk
     
  9. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hva gjør folk med all steinen i malten når de lager brød? Spiser den?
     
  10. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Mineraler.
     
  11. Jærbrygg

    Jærbrygg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Klepp,Rogaland
    1. Har tilgode å finne stein i malten,kanskje bare vært heldig i alle disse åra.....
     
  12. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har ikke lenger problemer med dette etter at jeg gikk over til å unngå å bruke malt fra helt nederst i maltrøret (bruker Speidel). Grusen havner her ved hjelp av tyngdekraften.
     
    jab og Ølbjørn liker dette.
  13. Framifrå

    Framifrå
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hos oss ville verken dyr, mus eller fugler ha masken vi la ut. Nå går alt rett i søpla. Kan brukes til knekkebrød hvis du har en del hvetemel i. Alt for mye mask til brød hvis du lager en del øl.
     
    Jo-Helge liker dette.
  14. Lars Grepstad

    Lars Grepstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bulandet
    Det siste nye er å bruke den som lokkemiddel for brunsnegler, iblanda ei passelig mengde sneglegift.. Skal vist virke
     

Del denne siden