Gjenoppliver en gammel post her...
For en tid siden gikk jeg over til å tørke masket som skal brukes i brød, ettersom brødet ellers ble altfor fuktig, og dermed også mindre holdbart. Dessverre synes jeg ofte at skallbitene blir for store. Brødet ikke føltes like godt å spise, siden det var vanskelig å tykke skallbitene i stykker. Jeg har nå derfor begynt å male det tørkede masket i smoothiemaskin eller lignende. Dette omskaper det hele til helt finmalt fullkornsmel.
Kjempeenkelt å lagre, og passe i alt fra brød, knekkebrød, pannekaker eller mer mettende smoothies![]()
Der er for det meste samboeren som baker, men både når hun og jeg gjør det går det mye i slump.Ølbjørn: Har du noen oppskrifter du kunne tenke deg på dele? Jeg tenker først på knekkebrød, men gjerne brød og pannekaker også.
Evt. hvor mye mask har du i oppskriftene i forhold til andre tørrvarer?
Der er for det meste samboeren som baker, men både når hun og jeg gjør det går det mye i slump.
Det viktigste jeg har erfart med spesielt brød er at man ikke kan overdrive mengden mask.
Jeg har en frukttørker, men har ikke våget å bruke den til mask (enda) pga litt for store riller i stativene. Er redd for at masket skal falle ned i varmeåpningen på maskinen...Ok, takker.
En annen ting: Hvordan tørker du masken. Har du en sånn "frukttørker", eller bruker du bare komfyren?
Smart med etterheving i kjøleskapet over natten! Skal prøve det! Brød som faller fra hverandre er noe drit!Sist tørka jeg endel av masken i ovnen, så kjørte den fin i ei Corona mølle. Brukte endel mask umalt sammen med den finmalte masken og hvetemel. Alt det grove først, tøm over kokende vann, og la det kjølne før alt annet tilsMen lag deigen, forhev den nesten ferdig, sett den i kjøleskapet over natta. Det tar en liten evighet å etterheve, men det løser totalt problemet med brød som detter fra hverandre.
Er fagmann.. elektriker...
Hva gjør folk med all steinen i malten når de lager brød? Spiser den?