1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bruk av aluminium i brygging

En tråd i 'Utstyr' startet av Lars Johan, 3 Aug 2007.

  1. Lars Johan

    Lars Johan
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei! Lurer på om aluminium er noko ein bør unngå ved ølbrygging. Tenker då på alu i kontakt med kokande vørter. Har nemleg tilbud om diverse deler til bryggeutstyret i alu, men er usikker på om eg bør bruke dette.

    Mvh Lars Johan
     
  2. Eduard

    Eduard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Bruk av aluminium er et ofte diskutert tema innen hjemmebryggermiljøet. Jeg vet at Lars, tidl formann i Norbrygg, brygger sitt øl i aluminium for tiden og han har etter sigende ikke degenerert betraktelig i det siste halvåret :).

    En ulempe med aluminium er uansett at det ikke tåler syre så godt.
     
  3. Lars Bjørnstad

    Lars Bjørnstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Riktig det Eduard, iht alt jeg har lest og hørt, er ikke aluminium skadelig å bruke i matlagings- eller bryggekar. Vørteren er uansett ikke så sur at aluminiumen løser seg opp, snarere dannes det en beskyttende hinne som på rustfritt stål. Regnet selv ut dette i kjemiforelesningen. Dette med Al og Alzheimers skal visstnok også bare være sprøyt. Så bare kjør på!
     

Del denne siden