Som den nybegynner jeg er og har kun et brygg under beltet har jeg en del spørsmål. Deriblandt ang færsk gjær.
Skal brygge en pale ale og var innom bryggselv og fikk med to rør WLP001. Fikk beskjed om å ta de ut av kjøkeskapet 3-6 timer i forkant av at de skulle oppi vørteren og at det bare var å dumpe de oppi gjæringskarret.
Og her kommer det jeg lurer på. Skal jeg riste på rørene før jeg hiver de oppi? Er en ganske tykk gugge som ligger i bunn av røra og kan aldri tenke meg at alt kommer ut ved å bare helle.
har hørt om magnetrørere men vet ikke om jeg skal investere i dette riktig enda.
Trenger jeg en gjærstarter for å få gjæren til å sette igang?
Skal brygge en pale ale og var innom bryggselv og fikk med to rør WLP001. Fikk beskjed om å ta de ut av kjøkeskapet 3-6 timer i forkant av at de skulle oppi vørteren og at det bare var å dumpe de oppi gjæringskarret.
Og her kommer det jeg lurer på. Skal jeg riste på rørene før jeg hiver de oppi? Er en ganske tykk gugge som ligger i bunn av røra og kan aldri tenke meg at alt kommer ut ved å bare helle.
har hørt om magnetrørere men vet ikke om jeg skal investere i dette riktig enda.
Trenger jeg en gjærstarter for å få gjæren til å sette igang?