1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Brygge-nyttårsforsetter 2020

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av -Tormod-, 17 Des 2019.

  1. -Tormod-

    -Tormod-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mjaa.. Nå er det vel ikke kl.23.59 den 31.des men mitt siste brygg er ihvertfall gjort. Er det noe andre som har tenkt å gjøre endringer i bryggevanene sine i 2020? For min egen del blir det å begynne med lukket overføring til fat og oksygenering av vørter. Utstyret er forsåvidt på plass og det mangler bare evnen til å bryte ut av gamle vaner og begynne å benytte seg av det. Samt det gamle forsettet om å brygge oftere for å slippe skippertakene..
     
    #1 -Tormod-, 17 Des 2019
    Sist redigert: 17 Des 2019
    Finn Berger og YngveKL liker dette.
  2. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jepp, her også. Lukket overføring til låne-fat, samt flasking med tapcooler. Skal også prøve å brygge litt oftere igjen, kanskje gå ned på størrelsen igjen :)
     
    -Tormod- liker dette.
  3. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Finne frem alle ting jeg trenger, FØR jeg begynner å brygge
     
    Frode:D, Sersjanten, -Tormod- og 4 andre liker dette.
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tror egentlig ikke jeg har så mange forsetter, men kanskje gjøre det litt enklere
    ikke være avhengig av så mange detaljer og duppeditter
     
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ta i bruk fatene mine. Jeg har tre stykker, og en slags ide om hvilke øl som hadde passet å ha der.

    Brygge mer øl for langtidslagring - barley wine, RIS, old ale, baltic porter - og la det ligge i fred i kjelleren.

    Få i gang et surøl, en flamsk rød.

    Ellers har jeg stor sans for det @loebrygg sier over her:). Så jeg tenker å fortsette å gjøre ting enkelt.
     
    erikraude og loebrygg liker dette.
  6. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brygge mindre ferskøl.. elsker imperial stout å surøl, men elsker ikke venting.. så målet er å få satt dark horizon ølsetta jeg kjøpte, å forhåpentligvis bli med på Birger dagen, i tilleg til å ha et par kettle sour med brett som jeg kan følge utviklingen på
     
    erikraude liker dette.
  7. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Samme som i fjor. Være mindre spontan på selve bryggedagen. Ikke helt i mål enda. Typisk meg å planlegge brygget en uke i forveien for så å komme på noe helt genialt mens jeg står midt i byggingen.
     
    msevland, loebrygg, YngveKL og 2 andre liker dette.
  8. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Rydde vekk alt fra hyllene i bryggeriet som egentlig aldri/sjelden blir brukt lenger .....
     
    Finn Berger liker dette.
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    For min del: Rydde vekk alt fra hyllene i kjelleren som egentlig aldri/sjelden blir drukket lenger ..... :) Ikke at det er så mye, men det er irriterende.
     
    loebrygg liker dette.
  10. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    2019 var året jeg oppfylte alle nyttårsforsettene fra 2018:

    - Jeg brygget jevnt hele året både ferskvare og lagringsøl
    - Jeg våget meg utpå kjelesurning med gode resultater
    - Jeg gikk fra BIAB til dedikert meskekjele med falskbunn, mindre trub til gjæring!
    - Jeg fikk endelig brygget øl som hadde stått lenge på "ønskelisten" siden jeg brygget hele året

    Tenker nyttårsforsettet for 2020 er å fortsette i samme tralten, null pumper, enkel brygging med 2 til 3 kjeler og kose meg med håndtverket :)
     
  11. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    +1
    Jeg bruker en del tid på å se på oppskrifter, tenke på justeringer av malt, humle og tilsetninger på forhånd.
    Men på bryggedagen er ingenting klart, det eneste jeg tenker på er å få startet varming av vann og ta der derfra.
    Det fører til mye løping fram og tilbake og finne fram det jeg trenger.

    Det gjør at jeg sjelden får tid til å sette meg ned og bryggedagen blir ofte mye stress. Der skal jeg skjerpe meg.
    Og så skal jeg brygge mer på sommeren og mindre på vinteren. Brygging i et uisolert uthus er ikke bare kos på vinteren.
    Har også et håp om å ta i bruk hele uthuset til brygging, isolere og legge opp kontakter, brytere og lys.
    Får se om det blir i 2020.
     
  12. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Bygge nytt vaske/bryggerom. Kan bli dyrt forsett det.
     
    Kalvatn, -Tormod- og Jo-Helge liker dette.
  13. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg ser frem til å få landa hussalg så jeg kan hente hjem gjæringsskapet mitt og brygge mer bitter og saison. Snart helt tomt :(
     
    Daggis liker dette.
  14. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Samme :)
     
    Daggis liker dette.
  15. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fullføring av bryggerommet i kjelleren med avtrekk, strøm og ORDEN, flere quickdisconnects og flere bryggedager.
     
    Mc. liker dette.
  16. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brygge øl Brygge øl Brygge øl


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Å drikke øl, drikke øl, drikke øl? :p
     
  18. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er faktisk på eit nokså høgt nivå.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Einar Michelsen og PetterL liker dette.
  19. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Jeg vil forsøke å brygge litt oftere. Har etterhvert kommet opp på et teknisk akseptabelt nivå etter nilesing av tråder på forumet, og erfaringsgrunnlaget gjør meg sikrere når noe uventet skjer. Har også blitt mer dreven i å bruke brewersfriend til å tilpasse oppskrifter til mitt utstyr. Føler meg fremdeles som en fersking i bryggefaget. Kanskje jeg skal komponere egne øl fra bunnen av? Og kanskje tørre å fylle noen flasker til dommervurdering...? :)
     
    Jo-Helge, msevland og Mats Ø. liker dette.

Del denne siden