1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Brygge øl av krosset korn

En tråd i 'Råvarer' startet av Bryggekamera, 4 Jul 2016.

  1. Bryggekamera

    Bryggekamera
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har erfaring fra bare en batch foreløpig, med råvarer fra Bakke Brygg i Trondheim.

    Jeg jobber hos en gårdbruker/entreprenør som er en av de største i Norge på krossing av korn til bruk som kraftfor for storfe. Krossing vil si at man knuser kornet mellom to ruller på samme måte som enkelte bryggere gjør (bare at denne krosseren koster over 1 mill...). Såvidt jeg vet krosser han bygg og noe hvete. Krossingen gjøres i august/september.

    Jeg får det selvsagt gratis. Bør jeg prøve en batch og se hvordan det blir, er det noe spesielt jeg bør tenke på? Eller er det usannsynlig at dette vil funke?
     
  2. Bjørn S. Gutterud

    Bjørn S. Gutterud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vil anta at korn som skal brukes til for ikke blir maltet først, dermed er det ikke noe sukker å hente..


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. Sotrajohnny

    Sotrajohnny
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sotra
    Du trenger enzymer som kan bryte ned stivelsen i kornet til gjærbart sukker. Disse enzymene er ikke tilstede før kornet maltes. Du kan sikkert bruke en del umaltet korn i brygget ditt så lenge du har nok enzymer tilgjengelig til å bryte ned stivelsen her, men om du har så mye å tjene på det tror jeg ikke.
     
  4. Bryggekamera

    Bryggekamera
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk til dere begge, føler meg enda litt grønnere nå :)
     

Del denne siden