Brygging av Wit

Hei!

Er då straks i gang med mitt første brygg.
Skal brygge en wit, ca 25 liter. Ska bruke spraymalt og tørrgjær. Lurer litt på dosering av appelsinskall, korianderfrø og malt. Har 5 kg kveite spraymalt, helde det til 50 eller 25 liter?
Noken som har forslag? :)


Helsing frå Stryn!
 
Her er oppskriften og utførelsen på en grei Wit, gir omlag 19 liter så du må skalere litt. Den er basert på Belgian Wit av Allagash Brewing Company. Oppskriften er bare ekstrakt.

Preboil
23 liter vann

Boil
1.5kg lys eller ekstra lys ekstrakt (flytende)
1.5kg hveteekstrakt (flytende)

EDIT: Brukte 2 bokser Muntons Pale Extract da den er 60/40 Pale/Hvete

21g Tettnanger-humle (60min)
21g Saaz-humle (30m)
7g Saaz-humle (Ved kokeslutt)
7g nykvernet koriander
7g appelsinzest
1 dryss ingefærkrydder

EDIT: Brukte også 2-3g Chinook-humle både på 60min og kokeslutt. Brukte også zesten til 1 grapefrukt.

Gjær
Belgisk Wit-gjær (enten Wyeast eller White Labs)

Flasking
Bruk 125g sukker oppløst og kokt i vann og bland inn i brygget før flaskingen.

Fremgangsmåte

1. Kok opp alt vannet og tilsett ekstrakt
2. Kok 15m
3. Tilsett Tettnanger-humlen
4. Tilsett Saaz-humlen etter 30 minutter og kok i nye 30 minutter
5. Ved kokeslutt tilsett resterende Saaz-humle, koriander, appelsinzest og ingefærkrydder
6. Ta gryten av varmen og la brygget hvile 15m
7. Kjøl vørteren
8. Overfør vørteren til gjæringsbøtten
9. Tilsett gjæren og oksyder vørteren som pokker
10. Gjær på 21 grader i 10-14 dager.
11. Overfør brygget til annet kar ved hjelp av hevert og la gjær og annet grums bli igjen.
12. Overfør på fat eller flaske
 
Tilbake
Topp