Brygging før ferie

Vurderer å sette i gang med et brygg mindre enn 14 dager før jeg reiser på ferie.

Er det noe problem å tappe over brygget på et sekundærkar etter en uke, for så å la det stå på dette karet i 4 uker?

Planlegger å ha det på fat etter ferie, 4-5 uker etter brygging.
 
Good. Da er det bare å få hjem fersk gjær og sette i gang. Noen som har forslag til en passende oppskrift til en grillfest uten alt for mange ølnerder?

Hvordan ville dersom jeg skulle ha tappet det på flasker etter så lang tid? Ville det være nødvendig å tilsette ny gjær?
 
Kommer nok litt an på gjæren. Har du en gjær som flokkulerer meget bra bør nok dette gjøres. Med dette sagt hadde jeg selv en wit (WLP400) som stod 2 uker på primærgjæring så 4-5 uker på frukt og trengte ikke noe mer gjær ved flasking. Snapp med den en pakke US05 så er du safe :)
 
Tilbake
Topp