Heisann. Har en, eller, to IPA som står på dunken og koser seg, begge er tørrhumlet med ca 2g/l i 12 dager. Jeg ser at noe har bunnfelt, men det ligger fremdeles et tykt lag humle på toppen. Hvor lenge er det vanlig at tørrhumlen klenger seg fast i vannflata? Ga bøtta et spark her for noen dager siden, og humlen sank fredfyllt til bunns, men så morgenen etter var den tilbake på toppen. Siden det er en IPA og IIPA så antar jeg den bare har godt av litt ekstra modning, så det er neppe krise om den står ei uke til på dunken (har stått i 15 dager).
Er en uke ekstra på dunk lik en uke ekstra på flaske? eller burde jeg få modnet den på flasken heller? (skal selvfølgelig modnes mer enn to uker på flaske uansett).
Og, etter 12 dager har jeg vel fått utnyttet det meste av det humlen har å gi? Kanskje jeg bare fisker den opp derfra?
Er en uke ekstra på dunk lik en uke ekstra på flaske? eller burde jeg få modnet den på flasken heller? (skal selvfølgelig modnes mer enn to uker på flaske uansett).
Og, etter 12 dager har jeg vel fått utnyttet det meste av det humlen har å gi? Kanskje jeg bare fisker den opp derfra?