1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Chaga istedenfor humle.

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Rolv Bruun, 26 Okt 2013.

  1. Rolv Bruun

    Rolv Bruun
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørreisa
    Noen som har prøvd chaga istedenfor humle. Omtalt her: http://rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/inon_obl.htm Sitat: "Avkok av chagasoppen kan brukes som erstatning for humle (Humulus lupulus) ved ølbrygging. Garvestoffene i soppen bidrar til å gi ølet en spesiell smak."
     

    Vedlagte filer:

  2. lårdbård

    lårdbård
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Eg tar opp igjen denne tråden.
    Chaga har vore mykje omtala den siste tida og eg tenkte å prøve det i det neste brygget.
    No vert øl enda sunnare!
    Te av Chaga smakar litt bittert så tenkte å bruke den som bitterhumle med 100 g på 60 minutt kok.
    Nokon som har erfaring med Chaga i øl?
     
  3. Arcticjan

    Arcticjan
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lierne
    Har du prøvd det nå? Hvordan ble resultatet, og hvilken mengde brukte du?
     
  4. UlfR

    UlfR
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei.
    Er det noen som har testet Chaga i øl? Tenkte å prøve å tilsette litt avkok de 3-4 siste dagene av gjæringen på en stout.
     
  5. Arcticjan

    Arcticjan
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lierne
    Jeg tilsatte chaga ekstrakt under tapping på en tredjedel av batchen. Det ble en ganske klar forskjell på den uten chaga og den med: bunnfallet i den med chaga løsner mye raskere slik at det blir ganske mye grums i chagaølen når jeg slår den opp i glass. Smaksforskjellen synes jeg er knapt merkbar. Så foreløpig er min konklusjon at chagatilsetning er kun for eget hjemmebruk, ikke noe jeg serverer til andre.
     
    Svein Arild liker dette.
  6. Morten Norås

    Morten Norås
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har selv tenkt å forsøke meg på en ølstil med chaga. men ser at dte er forkjellige måter kunne ut nytte chaga på. første er det som er nevnt tidligere i denne tråen. andre koke det som en ekstrakt og tilsette dette etter kokoingen eller under gjæringen. tredje er å koke en del til ekstrakt og en del som ekstrakt kaget på 60 % sprit og blande disse to sammen og tilføre dette i løpet av brygge prosesen. første steget er å smake denne som ren drikk/te uten noe form for tilsetting av noe slag for å finne ut av smaker i posetiv og negativ retting. så jeg må vel forske litt mer på chaga før bruk. har også tenkt i banner med andre tilsettings urter fra norsk natur
     
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Noen som har prøvd å brygge med Changa? :D
     
  9. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva i all verden er Chaga og Changa da? Orker ikke søke opp.... :)
     
  10. Morten Norås

    Morten Norås
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vis du orker å se igjenom dette i linken så for du svar på hva Chaga er. i korte trekk utvokst i forma sopp på bjørke tre.

    CHAGA / KREFTKJUKE - Inonotus obliquus
     

Del denne siden