Hei,
Jeg har tenkt å prøve å brygge en øl med champagnegjær som eneste gjær. Litt inspirert av mikkellers nelson sauvin. Planen er å meske på 62 grader for å maksimere enkle sukkermolekyler da champagnegjær er mer kresen enn ølgjær. Har sett etter ensymer å tilsette også, men uten hell (bortsett fra det store utland), så da utgår det. Får ha litt dextrose i bakhånd for å balansere sødmen hvis gjæringen går skeissen. Planen er 7-8% abv.
Usikker på hvilken malt jeg skal bruke, men vurderer å gå for 100% pilsnermalt for den rene smaken. Da blir det den fruktige smaken fra gjæren som kommer til å dominere er tanken. Lett bitter, smak og aromahumle + lett tørrhumling kommer i tillegg. Vurderer også å tilsette eikespon sammen med tørrhumlen.
Har noen prøvd noe lignende? Tips og og ideer mottas med takk.
Jeg har tenkt å prøve å brygge en øl med champagnegjær som eneste gjær. Litt inspirert av mikkellers nelson sauvin. Planen er å meske på 62 grader for å maksimere enkle sukkermolekyler da champagnegjær er mer kresen enn ølgjær. Har sett etter ensymer å tilsette også, men uten hell (bortsett fra det store utland), så da utgår det. Får ha litt dextrose i bakhånd for å balansere sødmen hvis gjæringen går skeissen. Planen er 7-8% abv.
Usikker på hvilken malt jeg skal bruke, men vurderer å gå for 100% pilsnermalt for den rene smaken. Da blir det den fruktige smaken fra gjæren som kommer til å dominere er tanken. Lett bitter, smak og aromahumle + lett tørrhumling kommer i tillegg. Vurderer også å tilsette eikespon sammen med tørrhumlen.
Har noen prøvd noe lignende? Tips og og ideer mottas med takk.