Cider gjæring etter sorbistat og campden

Jeg har i god tro tilsatt camden og sorbistat for å ta liv av villgjær i ferskpresset eplejuice. Målet er å lage cider, har jeg dummet meg ut ved å tilsette sorbistat i tillegg til camden?

Finnes det noen mulighet for å få dette til å starte å gjære?
 

Dag Hovland

Norbrygg-medlem
Sulfitten fra campden tabletten skal lufte ut i løpet av en dag eller to. Problemet er kaliumsorbat, som ikke forsvinner, og som forhindrer gjær fra å dele seg. I teorien burde du kunne tilsette en veldig stor mengde aktiv gjær, slik at vekstfasen ikke er nødvendig. Hvis du brygger øl kan du f.eks. prøve å ta hele gjærkaka fra en øl, så tidlig som mulig etter at gjæringen er over, og pitche i sideren. En lys lager med lite humle ville kanskje være det ideelle da. Eller du kan lage en gigantstarter.
 
Sulfitten fra campden tabletten skal lufte ut i løpet av en dag eller to. Problemet er kaliumsorbat, som ikke forsvinner, og som forhindrer gjær fra å dele seg. I teorien burde du kunne tilsette en veldig stor mengde aktiv gjær, slik at vekstfasen ikke er nødvendig. Hvis du brygger øl kan du f.eks. prøve å ta hele gjærkaka fra en øl, så tidlig som mulig etter at gjæringen er over, og pitche i sideren. En lys lager med lite humle ville kanskje være det ideelle da. Eller du kan lage en gigantstarter.
Takker for godt svar. Surt om det ikke er håp, så her skal det prøves det en kan for å få det til.
 
Topp