Clarity Ferm og Kveik

Hei,

skal lage en «golden ale» med kveik. Tenkte å bruke clarity ferm da en kompis reagerer på gluten og dette har fungert bra ved tidligere brygg. Kunne ikke finne noe på anbefalt virknings tid. Det står at man skal gjære det ferdig, så er det klart. Problemet er at kveik gjør seg ferdig latterlig fort! Forrige tok bare 1 døgn (@35c)! Er det noen som har kombinert dette? Eller vet virknings tiden!
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Hei,

skal lage en «golden ale» med kveik. Tenkte å bruke clarity ferm da en kompis reagerer på gluten og dette har fungert bra ved tidligere brygg. Kunne ikke finne noe på anbefalt virknings tid. Det står at man skal gjære det ferdig, så er det klart. Problemet er at kveik gjør seg ferdig latterlig fort! Forrige tok bare 1 døgn (@35c)! Er det noen som har kombinert dette? Eller vet virknings tiden!
Clarity ferm og den mye billigere men like gode Brewers Clarex skal tilsettes rett før du pitcher gjær. Så det burde være like enkelt på kveik som annen gjær :)
 

Finn Berger

Moderator
Hei,

skal lage en «golden ale» med kveik. Tenkte å bruke clarity ferm da en kompis reagerer på gluten og dette har fungert bra ved tidligere brygg. Kunne ikke finne noe på anbefalt virknings tid. Det står at man skal gjære det ferdig, så er det klart. Problemet er at kveik gjør seg ferdig latterlig fort! Forrige tok bare 1 døgn (@35c)! Er det noen som har kombinert dette? Eller vet virknings tiden!
Clarex: https://www.homebrew.no/næring-and-klaring/1263/klarningsmiddel-mot-kuldetåke--20-ml-brewers-clarex-

Jeg trur ikke virkninga av dette enzymet har noen sammenheng med gjæringa eller gjæringstida. Det tar litt tid å full effekt av klarninga, men jeg trur egentlig ikke det betyr noe for glutenreduksjonseffekten. Uansett; du har vel ikke tenkt å drikke ølet to dager etter at du satte det til gjæring:)? (Om du tvangskarbonerer er det kanskje mulig?)
 
Clarex: https://www.homebrew.no/næring-and-klaring/1263/klarningsmiddel-mot-kuldetåke--20-ml-brewers-clarex-

Jeg trur ikke virkninga av dette enzymet har noen sammenheng med gjæringa eller gjæringstida. Det tar litt tid å full effekt av klarninga, men jeg trur egentlig ikke det betyr noe for glutenreduksjonseffekten. Uansett; du har vel ikke tenkt å drikke ølet to dager etter at du satte det til gjæring:)? (Om du tvangskarbonerer er det kanskje mulig?)
Hehe, går vel en liten uke ja;) takk for svar!
 
Topp