vet at man trenger et høyere trykk, jo høyere temperatur det er på ølet når man karbonerer kunstig på fat.
Men, hvis man da har karbonert ferdig på 4 grader, tar med seg fatet på et annet sted der det er f.eks 10 grader, vil ølet da miste Co2 eller er det som jeg tror; at det er ølets evne til å ta til seg CO2 som endrer seg med temperaturen?
har for øvrig mitt første fat-øl, en tysk pils stående på sin 3 uke. Dette ble knallgreier, noe med prossesen sukker/gjær for karbonering har fjernet humlesmaken på ølene mine, men med fat ble det andre boller!
Men, hvis man da har karbonert ferdig på 4 grader, tar med seg fatet på et annet sted der det er f.eks 10 grader, vil ølet da miste Co2 eller er det som jeg tror; at det er ølets evne til å ta til seg CO2 som endrer seg med temperaturen?
har for øvrig mitt første fat-øl, en tysk pils stående på sin 3 uke. Dette ble knallgreier, noe med prossesen sukker/gjær for karbonering har fjernet humlesmaken på ølene mine, men med fat ble det andre boller!