Brygget en NEIPA variant og tappet derfor rett fra primær for å unngå oksidering. Første gang med sukkerlake i sprøyte og pga en del kåling ser jeg nå at jeg hadde 210 g sukker på 24 l øl. Til alt overmål holdt ølet rundt 3-4 C pga CC. Trodde temp utgjorde marginal forskjell men ser via priming kalkulator at jeg har vol på 3.8: http://www.brewunited.com/priming_sugar_calculator.php.
Såvidt jeg forstår regnes vol 3.5 som en grenseverdi der flaskebomber kan oppstå men det kan være pga at flaskekvalitet kan være dårligere i US? Blir overrasket om det begynner å smelle men ser risiko for fontener. Har noen erfaring med såpass høyt co2 vol?
Såvidt jeg forstår regnes vol 3.5 som en grenseverdi der flaskebomber kan oppstå men det kan være pga at flaskekvalitet kan være dårligere i US? Blir overrasket om det begynner å smelle men ser risiko for fontener. Har noen erfaring med såpass høyt co2 vol?