Ikke hver gang, men av og til.Plukker dere fra hverandre ventilene også?
Det går jo helt bra å gjøre det slik.Har kjørt fat i et par år nå. Er så lat at jeg lar fatet stå frem til det skal fylles igjen. Kjører bare 5-6 liter med varmt PBW vann, rister til jeg ser mannen med ljåen, heller ut og gjentar med kaldt StarSan vann. Er alltid rent innvendig som jeg kan se. Ikke hatt noen uønskede hendelser med den prosessen hittil. Kan forsåvidt legge til at et fat fort kan stå et par mnd under trykk før det fylles igjen. Sikkert noen mer erfarne som kan fortelle en bedre måte å gjøre det på, men har hvertfall funket veldig bra for min del. Ingen betydning hvilken type øl jeg har hatt på fatet som forrige brygg.
Varmtvann med godt trykk gjør jo underverker.Gjør innimellom det samme, pga latskap. Står det med trykk på så kan det stå dritlenge, og så er det bare å vaske samme dag som det skal fylles. Jeg bruker bare varmtvann, innimellom må jeg nedi det med en skrubb.
Varmtvann med godt trykk gjør jo underverker.
Det går jo helt bra å gjøre det slik.
Men når man som trådstarter har fått fat som har stått med ølskvetter i 2-3 år (!!) og som man heller ikke vet om har stått med trykk på, kan det være OK å gi de en real omgang med vaskemiddel, og også demontere stigerør og koblinger.
For å starte med "blanke ark".