AndyHagen
Norbrygg-medlem
Hei,
Etter en del erfaring med Brewdogs Dead Pony Club, senere Dead Pony Pale Ale (DPPA), har jeg innsett at det er noe med smaken på denne som er veldig vanskelig å bestemme og etterlikne. Jeg har brygget et brygg med cascade som bitterhumle, citra og mosaic som smakshumle, og citra, simcoe og mosaic som tørrhumle. Dette ryktes å være det rette (minus cascade som bitterhumle). Smaken ble imidlertid ALT for snill, og nesten med perleøredobber i forhold til originalen. Men aromatisk og supergodt øl, så jeg gjentar det gjerne.
Likevel blir jeg veldig nysgjerrig, hva er det egentlig som gir den litt røffe Brewdog-smaken?
Er det cohumulone som @Miguel spurte i et tidligere innlegg, eller kanskje rett og slett humledød (for gammel flaske)?
Jeg synes det er en smak som ligger et sted mellom overekstrahert humle, noe vegetalt, grønt - og et eller annet røft malt-aktig. Kanskje noe litt emment, gammelt eller fat-aktig. Men jeg heller nok mest mot noe humlerelatert, og planlegger så smått å få satt et brygg der jeg tørrhumler en liten andel allerede fra dag én for å se om dette fremkaller liknende smaker.
Som et lite startstudium har jeg nå smakt meg gjennom tre Brewdog-brygg:
DPPA BF: 20.04.16
Trashy Blonde BF: 13.04.16
Vagabond Pale ale BF:24.02.16
DPPA er den som er aller mest markant, men jeg mener å ha smakt det samme i Punk IPA (som jeg ikke har tilgang til akkurat nå). Også denne flasken var helt karakteristisk, jeg kan garantere at jeg hadde plukket den ut som Brewdog DPPA blandt hundre øl.
Trashy blonde er imidlertid en helt annen stil, og det var kun en antydning i samme retning, om da dette ikke var placebo.
Vagabond hadde, foruten et hint av anis, også noe av den karakteristiske stilen. Men ikke så mye som DPPA.
Så. Hva er det som gir denne smaken? Og er det noen som klarer å sette fingeren på akkurat hva det smaker?
Ikke at den er super-attraktiv, etterlikningen jeg brygget var kanskje vel så frisk og god, men det er likevel noe veldig fristende med å prøve å få til det samme.
Kjør debatt!
A
Etter en del erfaring med Brewdogs Dead Pony Club, senere Dead Pony Pale Ale (DPPA), har jeg innsett at det er noe med smaken på denne som er veldig vanskelig å bestemme og etterlikne. Jeg har brygget et brygg med cascade som bitterhumle, citra og mosaic som smakshumle, og citra, simcoe og mosaic som tørrhumle. Dette ryktes å være det rette (minus cascade som bitterhumle). Smaken ble imidlertid ALT for snill, og nesten med perleøredobber i forhold til originalen. Men aromatisk og supergodt øl, så jeg gjentar det gjerne.
Likevel blir jeg veldig nysgjerrig, hva er det egentlig som gir den litt røffe Brewdog-smaken?
Er det cohumulone som @Miguel spurte i et tidligere innlegg, eller kanskje rett og slett humledød (for gammel flaske)?
Jeg synes det er en smak som ligger et sted mellom overekstrahert humle, noe vegetalt, grønt - og et eller annet røft malt-aktig. Kanskje noe litt emment, gammelt eller fat-aktig. Men jeg heller nok mest mot noe humlerelatert, og planlegger så smått å få satt et brygg der jeg tørrhumler en liten andel allerede fra dag én for å se om dette fremkaller liknende smaker.
Som et lite startstudium har jeg nå smakt meg gjennom tre Brewdog-brygg:
DPPA BF: 20.04.16
Trashy Blonde BF: 13.04.16
Vagabond Pale ale BF:24.02.16
DPPA er den som er aller mest markant, men jeg mener å ha smakt det samme i Punk IPA (som jeg ikke har tilgang til akkurat nå). Også denne flasken var helt karakteristisk, jeg kan garantere at jeg hadde plukket den ut som Brewdog DPPA blandt hundre øl.
Trashy blonde er imidlertid en helt annen stil, og det var kun en antydning i samme retning, om da dette ikke var placebo.
Vagabond hadde, foruten et hint av anis, også noe av den karakteristiske stilen. Men ikke så mye som DPPA.
Så. Hva er det som gir denne smaken? Og er det noen som klarer å sette fingeren på akkurat hva det smaker?
Ikke at den er super-attraktiv, etterlikningen jeg brygget var kanskje vel så frisk og god, men det er likevel noe veldig fristende med å prøve å få til det samme.
Kjør debatt!
A