Dele batch

Noen som pleier å splitte batchen i to for å eksperimentere med den ene batchen? Hvordan gjør dere det med gjærstarter og fordeling til hver batch?
 
Mange som gjør det! Fikk smake på en split-batch med Bitter og ESB for ikke så lenge siden. Samme vørter, forskjellig gjær, meget forskjellige resultater!
 
Har tenkt å dele en Bach i 3, først pitche gjæra i dunken riste i 5 min, så fordele det i 3 forskjellige dunker og tørrhumle med forskjellige saker i hver dunk. Vil vel funke fjell det?
 
Har ikke gjort det enda, men har store planer om det, har også lyst til å tredele en SMaSH, hvor 1/3 også kokes for seg med annen humle, og bruke forskjellige kombinasjoner av to humletyper og to gjærtyper, fex kunne det ha vært EKG og Wyeast 1028 i et kar, så saaz og wyeast 1028 i kar nr 2, og saaz med noe lagergjær i det siste kar :)

Da har du to kar der det er samme gjær, men forskjellig humle, og to kar der det er samme humle men forskjellig gjær - og alt fra samme mesk så det blir så likt som mulig utgangspunkt :)
 
Tilbake
Topp