En liten tanke og spørsmål,
Ved karbonering bruker mange kokt sukkerlake med tilhørende fordeler og ulemper. Andre bruker sukkerbiter direkte i flaske med fare for infisert øl.
Nå kommer spørsmålet, vanlig bordsukker smelter på 186 grader. Hva med å desinfisere/sterilisere sukkeret, enten sukkerbiter eller løst sukker, i stekeovn ved f.eks 120 grader før karbonering for å redusere risiko for infeksjon?
Noen som har forsøkt dette evt. har noen tanker rundt dette.
Mvh
Audun
Ved karbonering bruker mange kokt sukkerlake med tilhørende fordeler og ulemper. Andre bruker sukkerbiter direkte i flaske med fare for infisert øl.
Nå kommer spørsmålet, vanlig bordsukker smelter på 186 grader. Hva med å desinfisere/sterilisere sukkeret, enten sukkerbiter eller løst sukker, i stekeovn ved f.eks 120 grader før karbonering for å redusere risiko for infeksjon?
Noen som har forsøkt dette evt. har noen tanker rundt dette.
Mvh
Audun