Desinfisering/Sterilisering av sukker ved karbonering

En liten tanke og spørsmål,

Ved karbonering bruker mange kokt sukkerlake med tilhørende fordeler og ulemper. Andre bruker sukkerbiter direkte i flaske med fare for infisert øl.

Nå kommer spørsmålet, vanlig bordsukker smelter på 186 grader. Hva med å desinfisere/sterilisere sukkeret, enten sukkerbiter eller løst sukker, i stekeovn ved f.eks 120 grader før karbonering for å redusere risiko for infeksjon?

Noen som har forsøkt dette evt. har noen tanker rundt dette.

Mvh
Audun
 
Ved ujevn fordeling av sukkerlake i omstikkingen kan man forutse noen med lite futt og noen flasker med _mye_ futt. Mao ikke garantert forutsigbart.

Enkelt med rent sukker rett på flaske. Enten hele sukkerbiter eller løst sukker dosert med kruttmål. Men problemet er om sukkeret er fritt for bakterier. Derfor spørsmålet.

Noen som har prøvd sukker i ovn?
 
Tilbake
Topp