Flaska en APA for et par uker siden, og siden den hadde stått litt lenge rehydrerte jeg en teskje frisk US-05 og rørte ut i omstikkingskaret. Brukte spraymalt i stedet for sukker, og såvidt jeg kan huske ca 9,6g pr liter, som skulle gi ca 2,5 vol CO2...
men så skummer det noe så voldsomt over?! Har ikke prøvd å kjøle dem ned før jeg åpner dem, det bør vel hjelpe. Det er greit med restsødme, så tror ikke det er en infeksjon som gjør det, det er heller ikke noen "eksplosiv" skumdannelse eller noe merkbart mer trykk enn vanlig når jeg åpner flaskene, det bare bygger seg opp med skum ganske rolig, også skummer det over en del, ikke SÅ mye, har ikke prøvd å måle, men... la oss si at en halv desiliter forsvinner over toppen, så roer det seg ned.
Det eneste av dette jeg ikke har pleid å gjøre, er dette med å tilsette litt ny gjær, kan det være det som gjør det?
men så skummer det noe så voldsomt over?! Har ikke prøvd å kjøle dem ned før jeg åpner dem, det bør vel hjelpe. Det er greit med restsødme, så tror ikke det er en infeksjon som gjør det, det er heller ikke noen "eksplosiv" skumdannelse eller noe merkbart mer trykk enn vanlig når jeg åpner flaskene, det bare bygger seg opp med skum ganske rolig, også skummer det over en del, ikke SÅ mye, har ikke prøvd å måle, men... la oss si at en halv desiliter forsvinner over toppen, så roer det seg ned.
Det eneste av dette jeg ikke har pleid å gjøre, er dette med å tilsette litt ny gjær, kan det være det som gjør det?