1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Din beste øl

En tråd i 'Øltyper og øl generelt' startet av Sebastian85, 23 Okt 2017.

  1. Sebastian85

    Sebastian85
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lillesand
    Hva er den beste ølen du har brygget og hvorfor? Del gjerne oppskriften hvis du vil!

    Min må være en baltisk porter med carolina reaper og lakrisrot. Hele oppskriften forsvant dessverre da jeg oppgraderte telefonen og dermed måtte installere Beersmith på nytt. Jeg hadde ikke lagret oppskriftene mine i skyen :(

    En pod tørket carolina reaper knust og 50g lakrisrot tilsatt i 10 min (bruk humlepose) Dette ga en deilig varme og en relativt fremtreden lakrissmak.
     
    Yerko og bjartenataas liker dette.
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Uavgjort for meg.
    Den ene: doppelbock med 83/15/2 munich 2/pils/carafa s3, mittelfrüh og WLP833. Dobbel dekoksjon og to timers kok.

    Den andre var en brett-saison på 1060, pils og 10% sukker, masse Nelson til 40IBU, pluss dobbel tørrhumling, WLP566 i primær opptil 25 grader, og flasking med Orval-gjær. Basert på denne, men den ble bedre enn originalen.
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    bjartenataas liker dette.
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Karrey, [Daniel], Staro og 1 annen person liker dette.
  5. Arnemann

    Arnemann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Veldig enkelt; Tsjekkisk pils! 98% bohemian pilsner, 2% carapils, mesket på 63 C i 20 min, 71 C i 40 min. 70 g Saaz på 60 min til 30 IBU, 20 gram på 10 min og 10 gram på 0 min. Gjæret med WLP802 Czech Budejovice Lager Yeast i 2 uker, lagret på 1 C i 10 uker.

    Perfekt balanse mellom malt og bitterhet, og et nydelig krydderpreg fra Saaz.
     
    RETBergen og bjartenataas liker dette.
  6. tsb

    tsb
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Larvik
    Min må være en Kölsch brygget til sommerfest på jobben. I utgangspunktet skeptisk, da hele dagen var et mareritt. Men fatet ble tømt rimelig fort og brygget skal gjentas uten mareritt en annen gang.
    Ganske enkel oppskrift:

    4500g pils
    500g hvete
    70g H.Mittelfrüh 2,7% - 60 min - 21,3 IBU
    30g H.Mittelfrüh 2,7% - 15 min - 4,5 IBU

    60 min mesk @ 64C
    90 min kok

    WLP029 @ 16 grader i 4 uker
    Steg ned mot 2 grader over 10 dager, 2 grader i 4 dager før fating.

    Husker ikke karbonering, men "vanlig" på fat.

    Gjæringsforløpet ble satt sånn pga ferie
     
  7. Yerko

    Yerko
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Langhus
    upload_2017-10-23_20-5-46.png


    Med WLP 650 #digg og 650g mangopuré
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Reste brygg blir ofte det beste,
    har et par reste IPA'r jeg godt kan kalle mine beste
     
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det er vel egentlig helt umulig å svare på. Men i dag var jeg veldig godt fornøyd med en engelsk bitter - et øl jeg har slitt med å få til. Etter min mening et av de vanskeligste ølene du kan prøve deg på.

    Jeg er ikke sikker på hvorfor denne ble mer vellykket enn tidligere forsøk. Det er jo enkle oppskrifter på denne øltypen, og det er ikke noe så veldig spesielt med min, heller - sjøl om Vienna vel ikke er vanlig. Gjæren er nok viktig. Wyeast1318 er den Kinn bruker, og Kinn brygger det ølet jeg liker best.

    Tid er jo også en faktor. Nå er denne halvannen måned gammel, og antakelig på topp. (Jeg tapper på flaske.)
    OG 1.048, FG 1.012, ABV 4,7%. 30 IBU, Meske på 67 grader. Pitchet på 17 grader, og gjæret på denne temperaturen til det var på tide å øke temperaturen.
    Malt til 24 liter
    3.0 kg Maris Otter
    2.0 kg Vienna
    0,3 kg Crystal 120
    Humle
    30 gr Bramling Cross @ 60
    30 gr Fuggles @ 60
    10 gr Bramling Cross @ 10
    10 gr Fuggles @ 10
    10 gr Bramling Cross @ 1
    10 gr Fuggles @ 1
    Gjær
    Wyeast 1318 London Ale III
     
    bjartenataas, mr blonde og erikraude liker dette.
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ser det er fler av dere som har brukt Bramling Cross i det siste, er det fordi det er no godt
    eller blir dere aldri ferdig med å eksperimentere?
     
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det er godt - på en sær måte jeg ikke helt klarer å beskrive. Leser du om den, finner du ut at den skal gi deg solbæraroma og litt citrus, og i det hele tatt være litt i slekt med amerikanske humler, men det skjønner jeg ikke noe av.

    For meg funker den fint aleine, eller i lag med Fuggles eller EKG, kanskje helst Fuggles.

    Jeg kan tenke meg at den ville bli veldig god i det mørke, sterke (og gode!) ølet du brygger.
     
  12. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Finn, hvis du en gang skulle forville deg inn på Facebook, er det en gruppe der som heter British Ale Appreciation Society som jeg tror du ville likt.
     
    Finn Berger liker dette.
  13. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Miami weiss.
    Amerikansk hveteøl - Tror jeg...
    1.82 kg Pilsnermalt
    0.22 kg rugmalt
    0.55 kg hvetemalt
    0.11 kg flaket rug
    0.11 flaket hvete

    Magnum 10 gram 60 min
    Cascade 5 gram 15 min
    Centennial 5 gram 2 min
    Centennial 11 gram tørrhumlet 7 dager

    US-05
    Mesk 65 grader 60 min

    Et lyst og lettdrikkelig øl.
    Blir veldig klart uten å bruke gelatin eller annet klaringsmiddel.
     
  14. JMD

    JMD
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har bare brygget ferdig ølsett .
    Jeg synes øl settene fra bryggselv er de beste .

    Hop Sanatorium Fra bryggselv er vel uten tvil det beste ølet jeg har brygget , 5 batcher til nå .
    En av de bedre ipaer jeg har smakt .
    Fyldig og god ,masse smak , fin bitterhet i ølet .

    Oregon stout fra bryggselv er også knallgod .
     

Del denne siden