Dry stout med litt Simcoe?

Finn Berger

Moderator
Holder på å brygge tørr stout. Har alltid humlet med EKG (75 gr. ved 60 til en IBU på 41). Men da jeg dukket ned i humleposen i fryser'n fikk jeg øye på posen med Simcoe, som jeg nettopp brukte til en Black IPA. Og så fikk jeg det plutselig for meg at 5-10 gr Simcoe ved siden av Golding kanskje ville bli godt. Det skulle vel ikke bli mer enn et ørlite hint av furu, om noe i det hele tatt? Kunne jeg kanskje bruke mer?

Jeg vil absolutt ikke gjøre dette til en amerikansk øl, bare legge på litt på den sida av EKG som peker vestover (snev av citrus). Nå blir det jo lite smak igjen av det som tilsettes ved 60 uansett, men helt uten betydning er det ikke.

Noen som har noen tanker/erfaringer?
 
Har ikke brukt Simcoe i stout, men har tørrhumla en litt sterk havrestout med Chinook. Den skal vel ikke være helt ulik. 150g på 60 liter. Ble nok litt mer enn et hint, syns det funka bra.
 
Har brukt Simcoe i stout / imperial stout ved flere anledninger. Mest for bittre den, og det har vært tommel opp!
 
Tilbake
Topp