Ekstrakt, Beercalc og for lav OG

Jeg brygger med ekstrakt og DMS, og har gjenntatte ganger fått altfor lag OG i forhold til estimert i Beercalc. Har andre opplevd dette? Har noen noe forskalg til hvorfor?

Nå har jeg begynt og justere litt for det, dvs legge opp til litt høyere OG i Beercalc enn det jeg trenger. Men det er litt slitsomt (har ikke regnet og sammenlignet slik at jeg kan kalkulere nøaktig)

F.eks gav oppskriften under OG 1052 på 12 liter. Estimatet var altså 1061 på 13 liter i karet.

Statistics
Volume: 13 liters
OG: 1061
FG:
Alcohol: 6 % by vol.
Colour: 19 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 55 IBU
BU/GU: 0.9

Fermentables
Dry Light Extract 8 EBC 600 g
Crystal Malt 135 135 EBC 200 g
Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g
 
Koker ca 9 liter og tilsetter vann i gjæringskaret. Temp var på 25 grader. Ser at jeg skulle målt på 20 grader, pluss/minus 2.  Hvordan justerer jeg OG ut fra temperaturavvik?
 
Jada, rister bra på hele dunken.
Ole, den siden var fin, men selv 10 grader temperaturforskjell gir bare litt utslag i OG. (ca 1050 til1053) så da er nok ikke temeratur forklaringen på avviket mitt.
 
Tilbake
Topp