Jeg oppgraderer til maltbrygging nå straks, fordi jeg syns at når jeg brygger ales med OG over 55 så ender de opp med og alltid smake det samme på en måte. Det er en karakteristikk som alltid går igjen, smaksmessig.
Er dette noe som er typisk for ekstraktbrygging?
Og en annen ting, jeg sliter litt med humle-utbytte når det gjeller smakshumle. Jeg vet dette gjeller for bitterheten når man koker 5-7 liter mindre enn det som ender opp i gjæringskaret, men har det også noe og si for smak og aromahumle?
Mvh Thomas
PS: Har en følelse av at "magnesax" (i innlegg under) snakker om det samme.
Er dette noe som er typisk for ekstraktbrygging?
Og en annen ting, jeg sliter litt med humle-utbytte når det gjeller smakshumle. Jeg vet dette gjeller for bitterheten når man koker 5-7 liter mindre enn det som ender opp i gjæringskaret, men har det også noe og si for smak og aromahumle?
Mvh Thomas
PS: Har en følelse av at "magnesax" (i innlegg under) snakker om det samme.