Ole Seglem
Norbrygg-medlem
Hei.
Har satt en Belgisk Wit som etter oppskriften skal gjære 14 dager på 19 grader og 14 dager på 21 grader. Jeg skulle egentlig ha brygget denne tidligere, men måtte vente på hvetemalt. Det har seg nå slik at når gjæringstida er over er jeg på ferie og kommer tilbake først 8 dager etterpå. Risikerer jeg dårlig øl om jeg lar den stå? Må vurdere om jeg skal få noen til å tappe den for meg, men da mister jeg jo litt kontroll på FG måling og slikt.
Har satt en Belgisk Wit som etter oppskriften skal gjære 14 dager på 19 grader og 14 dager på 21 grader. Jeg skulle egentlig ha brygget denne tidligere, men måtte vente på hvetemalt. Det har seg nå slik at når gjæringstida er over er jeg på ferie og kommer tilbake først 8 dager etterpå. Risikerer jeg dårlig øl om jeg lar den stå? Må vurdere om jeg skal få noen til å tappe den for meg, men da mister jeg jo litt kontroll på FG måling og slikt.