Har nå satt mine tre første brygg i løpet av en uke.
Første brygg har gjæret en uke og jeg smakte på det i dag. Syntes smaken var ganske tam, ikke noe fylde, ikke noe særlig ettersmak. Hvor mye utvikler brygget seg på flaske? Er smaken/aromaen etter en uke gjæring veldig lik det endelige resultatet?
OG var på 044, (estimert til 1052) og var nå på 1013. Overhodet ingen tegn på gjæring i gjærlåsen, men merket at vørteren "bruste" noe på tunga?
Lar den stå tre-fire dager til tenker jeg
Uansett, jeg tilsatte sporenstreks litt humle (Goldings pellets) i gjæringskaret for å få litt mer aroma. Håper dette synker til bunns og ikke ødelegger den veldig klare fargen vørteren hadde fått.
Oppskriften er denne:
Type: English brown ale
Size 10 liter (ja lager liten batch)
87% 1.600 Muntons Light Liquid Malt Extract 78% 10
11% 0.200 Brown Malt 69% 107
2% 0.030 Chocolate Malt (Thomas Fawcett) 73% 1091
Hops
time grams variety form aa
60 mins 14 Goldings pellet 5.0
10 mins 8 Goldings pellet 5.0
5 mins 8 Goldings pellet 5.0
Gjær: Tørrgjær Safale S-04
Original Gravity 1.052 measured
Final Gravity 1.015 measured
Color 34° EBC / 17° SRM
(Light Brown to Medium Brown)
Mash Efficiency 75%
Bitterness 26.9 IBU / 2 HBU
Første brygg har gjæret en uke og jeg smakte på det i dag. Syntes smaken var ganske tam, ikke noe fylde, ikke noe særlig ettersmak. Hvor mye utvikler brygget seg på flaske? Er smaken/aromaen etter en uke gjæring veldig lik det endelige resultatet?
OG var på 044, (estimert til 1052) og var nå på 1013. Overhodet ingen tegn på gjæring i gjærlåsen, men merket at vørteren "bruste" noe på tunga?
Lar den stå tre-fire dager til tenker jeg
Uansett, jeg tilsatte sporenstreks litt humle (Goldings pellets) i gjæringskaret for å få litt mer aroma. Håper dette synker til bunns og ikke ødelegger den veldig klare fargen vørteren hadde fått.
Oppskriften er denne:
Type: English brown ale
Size 10 liter (ja lager liten batch)
87% 1.600 Muntons Light Liquid Malt Extract 78% 10
11% 0.200 Brown Malt 69% 107
2% 0.030 Chocolate Malt (Thomas Fawcett) 73% 1091
Hops
time grams variety form aa
60 mins 14 Goldings pellet 5.0
10 mins 8 Goldings pellet 5.0
5 mins 8 Goldings pellet 5.0
Gjær: Tørrgjær Safale S-04
Original Gravity 1.052 measured
Final Gravity 1.015 measured
Color 34° EBC / 17° SRM
(Light Brown to Medium Brown)
Mash Efficiency 75%
Bitterness 26.9 IBU / 2 HBU